Les også:


Håland Eiendom & Finans AS fra Randaberg utenfor Stavanger kjøper trolig aksjeposten, som utgjør 48,5 prosent av selskapet.

— Vi holder på med forhandlingene, men ingenting er underskrevet ennå. Vi kan få dette til, men det er mange brikker som skal på plass, sier daglig leder Leif Arnfinn Hjelleset i Håland Eiendom & Finans.

Største eier i kjøperselskapet er Arne Håland (75). Han var på en aksjonærliste fra midten av juni oppført med Acta-aksjer som da var verdt omtrent én million kroner.

Hjelleset kom inn i styret i Caveo i sommer, etter at Håland kjøpte omtrent 15 prosent av selskapet.

Les også:

Storebrand saksøkt

Trekker konsesjoner

Ny eier

Aftenposten behøver ikke engang spørre Storebrand hva som er årsaken til salget. Svaret er klart:

— Dette er en forretningsmessig vurdering vi har gjort. Storebrand har fått tilbud om å selge aksjeposten, og tilbudet ble akseptert med den forutsetning at de øvrige aksjonærene i Caveo deltar i den planlagte emisjonen, sier informasjonssjef Bjørn Erik Sættem i Storebrand.

Størrelsen på emisjonen er ennå ikke bestemt. Som en del av avtalen går Storebrand inn med et ansvarlig lån.

— Vi er ikke fornøyde med å miste Storebrand som eier, men da de nå har valgt å gjøre dette, er vi veldig fornøyde med den nye hovedaksjonæren, sier kommunikasjonsdirektør Terje Berland i Caveo.

Han forteller at Caveo fortsatt vil distribuere Storebrands spareprodukter.

Halverer staben

I en melding som i dag gikk ut til de ansatte i Caveo opplyses det blant annet om store omstruktureringer og «betydelige kostnadskutt», som følge av urolige tider i finansmarkedet.

— Vi kutter betydelig i bemanningen, både i administrasjon og i rådgivningen. Ved utgangen av august er effekten av kuttene fullt gjeldende, og da sitter vi igjen med omtrent 60 ansatte. Vi legger opp til en nøktern, ansvarlig og trygg drift, sier Berland.

I juni fortalte Caveo at de hadde 90 ansatte. På sine nettsider opplyser selskapet om 129 ansatte og ti kontorer.

— Vi vurderer nå å legge ned kontorer, men den beslutningen er ikke tatt, sier han.

90 millioner tapt.

Storebrand kjøpte 34 prosent av Caveo i desember 2006, og i september 2007 ble eierandelen økt til 48,5 prosent.

Totalt betalte storbanken 100 millioner kroner for eierandelen i rådgivningsselskapet.

— Det er enighet mellom begge partene at kjøpesummen skal holdes hemmelig, heter det i meldingen.

Informasjonssjef Sættem i Storebrand opplyser imidlertid at selskapet har nedskrevet verdien av Caveo-aksjene fra kjøpesummen på 100 millioner kroner, til under 10 millioner kroner.

Sjekk hva folk tjente i fjor her.