Har slitt med å bli kvitt Norges dyreste bil: – Noen har kommet med skambud

Beistet med 1500 hestekrefter ligger ute til salgs for 40 millioner kroner, og det har ikke vært rett frem å kvitte seg med den.

FARTSBEIST: Bugatti Chiron produseres ikke lenger.
Publisert: Publisert:

Den stive prisen skremmer unna de aller fleste, og bilen har ligget til salgs i månedsvis. På Finn.no ligger det kun en håndfull biler til over fem millioner kroner, men ingen andre biler er i nærheten av verdien som kreves for investor Thor Aage Pedersens Bugatti Chiron.

Det er tidenes dyreste bil som er lagt ut på Finn.no.

Det finnes kun 500 Bugatti Chiron-modeller i verden. Fartsbeistet er etterkommeren til den myteomspunne Bugatti Veyron.

Beistet har 1500 hestekrefter og er en av verdens raskeste biler. Den går 0–100 kilometer i timen på 2,4 sekunder. Toppfarten er visstnok 420 kilometer i timen.

Les også

Risikopremien på Oslo Børs

SJELDEN: Det finnes kun 500 av modellen i verden.

Svindyr å forsikre

Pedersen kjøpte bilen i 2018. Han registrerte den da på tollskilter. Siden har han kjørt den nesten 10.000 kilometer i Oslo og omegns gatestrekninger.

Om han skal beholde bilen til eget bruk må han forsikre den. Det blir for stivt, har han bestemt seg for.

– Man har anledning til å kjøre bilen et år i Norge på tollskilt. Jeg kan få den forsikret i Norge med norske skilt, men det koster 8,4 millioner, sier han.

Pedersen utvandret til Kypros i 2018, og sier han dermed ikke ser verdien i å betale «blodpris» for å forsikre fartsbeistet.

Millionæren kjøpte bilen for 25 millioner før den gikk ut av produksjon, så han vil likevel sitte igjen med solid avkastning om han får noe i nærheten av det han ber om.

REINMILLIONÆR: Thor Aage Pedersen har bygd seg opp via reinslakt i hjemkommunen Tana. Nå er han bosatt på Kypros.

Kypros-investor

Pedersen bygde opp formuen sin på reinslakt i Finnmark. Han er opprinnelig fra Tana. Han driver fremdeles med reinslakt, men har utvidet næringsvirksomheten.

Nå er han investor gjennom selskapet Viddas AS, der han har eierandeler blant annet i hydrogenselskapet Nel og sjakkappen Play Magnus.

Selv om han er utvandret, er han fremdeles skattemessig bosatt i Norge, fordi han i 2020 overgikk antall dager han oppholdt seg i Norge. I henhold til reglene for skatteutvandring fra Norge begynner tiden på nytt.

I 2021 sto han oppført med en inntekt på 20 millioner kroner, og en formue på 93,9 millioner kroner.

Han sier han også investerer i biler.

NRK har tidligere skrevet at Pedersen har til hensikt å bygge et industrianlegg i hjemkommunen Tana, der man skal foredle pukkellaks.

Mener den straks er solgt

Pedersen innrømmer at det har vært vanskelig å finne seriøse kjøpere.

– Det er noen norske kjentfolk som har kommet med skambud på den, hevder han, uten å ville nevne navn.

Nå føler han seg derimot trygg på at en utenlandsk interessent er i ferd med å plukke opp bilen.

– Alt går bra, jeg har det ikke travelt med å selge bilen. Jeg har fått mange gode tilbud, nå har vi mer enn én seriøs. Vi får se. Det er dager om å gjøre tror jeg, men vi får se. Det er ingen hast, hevder han.

Publisert: