Skatteetaten advarer: – Ikke la deg lure

Skattemeldingen og skatteoppgjøret er rett rundt hjørnet, og skatteetaten advarer nå om å ikke la seg lure av svindlere som lokker med utbetalinger.

Publisert Publisert

ADVARER: Skattemeldingen og skatteoppgjøret er rett rundt hjørnet, og da forsøker svindlere å utgi seg for å være skatteetaten via tekstmelding og e-post for å få tilgang til sensitiv informasjon. Nå advarer skatteetaten mot å la seg lure. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hvert år når skattemeldingen og skatteoppgjøret kommer, oversvømmes folk med e-poster og tekstmeldinger som utgir seg for å være fra skatteetaten eller kemneren, med løfter om tilgodehavender og utbetalinger, skriver skatteetaten i en pressemelding.

– Det er et økende omfang på phishing, men heldigvis er bevissthetsnivået, skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt noe forbedret. Likevel er det mange nok som går på til at det fortsatt er attraktivt for svindlerne, sier direktør for sikkerhetsavdelingen i skatteetaten Svein Mobakken.

Mobakken understreker at skatteetaten aldri sender e-post med lenker som du skal klikke på, og ber heller aldri om kredittkortopplysninger, sikkerhetskoder, regninger, kopier av pass, førerkort eller kontonummer via tekstmelding eller e-post.

Skattemeldingen for 4,9 millioner personer blir tilgjengelig torsdag 4. april og oppfordringen fra Mobakken er tydelig:

– Ikke la deg lure, din identitet på nett er gull verdt.

I 2018 registrerte skatteetaten hele elleve bølger med såkalt phishing, som foregår gjennom e-poster og tekstmeldinger. Svindlerne forsøker å lure personer som klikker på lenkene til å gi fra seg sensitiv informasjon.

Til tross for at skatteetaten anmelder de groveste svindelforsøkene, bes publikum om å være observante.

Publisert