Ica Norges omsetning var på 5 milliarder svenske kroner i første kvartal, en forbedring på 1,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser kvartalsrapporten fra Ica AB.

Fest for Rimi

Rimi økte omsetningen hele 14,2 prosent i første kvartal til 2,3 milliarder svenske kroner. På sammenlignbare enheter var veksten 5,3 prosent.

Ica Supermarked hadde også en positiv vekst på 1,6 prosent og tjente 1,1 milliarder i første kvartal. Mens for Ica Nær og Ica Maxi sank omsetningen med henholdsvis 28 prosent og 17 prosent.

Bedre marginer i tillegg til lavere kostnader til butikkdrift og færre konverteringer av Rimi-butikker er årsakene til det forbedrede resultatet.

— Sterk rapport

— Jeg er glad for å kunne presentere en sterk rapport. Marginene for Ica Norge ble forbedret og kostnadene sank, sier Kenneth Bengtsson, konsernsjef i Ica.

13 butikker ble stengt i løpet av kvartalet. Etter salget av Maxi kan Ica nå bruke all kraft på å fokusere på to segmenter, supermarkeder og lavpris.

Totalt omsatte Ica AB for 23 milliarder svenske kroner. Dette var en økning på 5,8 prosent (valutajustert). Driftsresultatetet økte med 39 prosent til 681 millioner svenske kroner.