Det er ventet at den amerikanske økonomien vil ha en svak vekst i år, noe som er bedre enn utsiktene for Europa. Wall Street endte med nok en dag i pluss i går. Dow Jones-indeksen gikk opp 0,56 prosent. Også europeiske børser stengte med positive tall.

Mandag kveld presenterte verdens største aluminiumsprodusent Alcoa sine kvartalstall som var bedre enn ventet. Samtidig spådde de en vekst på syv prosent i verdens aluminiumsetterspørsel i år. Hvis det stemmer så er det gode nyheter for verdensøkonomien.

I dag vil Tyskland auksjonere bort statsobligasjoner for fire millioner euro med fem års løpetid. I morgen vil Spania og Italia auksjonere bort papirer for 17 milliarder euro. Hellas er i sluttfasen av forhandlingene om å få investorene til å ettergi halve landet gjeld, skriver Bloomberg.

Investorene i Asia er for det meste forsiktige optimister. Klokken 07.30 var bildet slik:

  • Nikkei 225-indeksen i Japan hadde steget med 0,30 prosent til 8447. * Hang seng-indeksen i Hong Kong hadde steget med 0,14 prosent til 19.031. * S&P-indeksen i Australia hadde steget med 0,85 prosent til 4187. * Mens CSI-indeksen i Kina hadde sunket med 0,50 prosent til 2435.