Kryptobørsen NBX har flere kunder, men øker underskuddet

NBX vil nå fokusere på å øke inntektene, og søker strategisk samarbeid og ser på ulike muligheter for å finansiere fremtidig vekst.

Bjørn Kjos, som grunnla flyselskapet Norwegian, er styreleder og blant hovedeierne av kryptobørsen NBX.
Publisert: Publisert:

Kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) melder om underskudd etter skatt på 8,62 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med et tap på 5,49 millioner på samme tid i fjor.

– Resultatet viser klart at NBX fortsatt er i utviklingsfasen, med fokus på å investere i langsiktig vekst, skriver selskapet.

Driftsinntektene stiger imidlertid til 2,40 millioner kroner fra 513.000.

Antallet verifiserte kunder steg med 115 prosent fra tredje til fjerde kvartal, til en total på 18.000. Samtidig har 50.000 registrert seg på plattformen til NBX, opp 69 prosent fra kvartalet før.

– Vi ser fortsatt sterk vekst for alle våre brukergrupper. Veksten utenfor Norge er spesielt merkbar, skriver selskapet.

Aksjen

Søker samarbeid

Det totale handelsvolumet på plattformen til NBX endte på 325 millioner kroner i fjerde kvartal. For hele 2021 var det 1,25 milliarder, opp fra 90 millioner i 2020.

– NBX opplever en jevn strøm av nye kunder med interesse for
kryptoøkonomien. Denne trenden har fortsatt inn i første kvartal, til tross for en generell nedgang i kryptomarkedene.

I begynnelsen av 2022 vil NBX fokusere på å øke inntektene. Selskapet søker samtidig etter strategisk samarbeid, med mulighet for oppkjøp, og forskjellige veier til å finansiere fremtidig vekst.

Les også

Bjørn Kjos har gått fra fly til kryptobank-satsing: – Vi er fullstendig klar over risikoen

Skift fra bitcoin til ethereum

NBX har i løpet av kvartalet sett et skifte fra bitcoin til ethereum, der sistnevnte for første gang hos NBX har hatt høyest handelsvolum.

I begynnelsen av 2021 sto bitcoin for over 90 prosent av markedet til NBX. Ved utgangen av desember var andelen redusert til 38 prosent. Ethereum startet på 11 prosent og endte året på 45 prosent.

ADA står for 10 prosent av markedet, og MATIC har vokst til 5 prosent etter bare to måneder med handel.

NBX er i dag en handelsplass for kjøp, salg og oppbevaring av kryptovaluta, men har søkt Finanstilsynet om å bli såkalt e-pengeforetak for blant annet å kunne drive med betalingstjenester med kryptovaluta.

Selskapet har fortsatt ikke fått svar fra tilsynet, noe som fører til at lansering av enkelte produkter, blant annet en stablecoin mot norske kroner, forsinkes.

Kjos-familien startet kryptobørsen i 2018. Mens Bjørn Kjos er styreleder, er svigersønnen Stig Kjos-Mathisen administrerende direktør. Familien er største eier med rundt 40 prosent av aksjene.

Selskapet verdsettes til 472 millioner kroner på Oslo Børs (Euronext Growth), etter et fall på 20 prosent så langt i år.

Her finner du meldingen fra selskapet
Publisert: