Putin sier militær operasjon er i gang i Øst-Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier han har igangsatt en militær operasjon i Øst-Ukraina. Han truer andre land til å holde seg unna.

President Vladimir Putin kunngjør at han sender militære styrker inn i Ukraina, og truer andre land til å holde seg unna.
  • NTB-AFP
Publisert Publisert

I en uannonsert tale på russisk TV tidlig torsdag morgen ber Putin de ukrainske militære legge ned våpnene.

Han sier han har gitt ordre til militæroperasjonen som svar på trusler som er kommet fra Ukraina, og for å beskytte sivile.

Onsdag ba separatistlederne i Luhansk og Donetsk om militærhjelp fra Russland mot det de kalte ukrainsk aggresjon, etter at Putin anerkjente de to regionene i Øst-Ukraina som egne stater og varslet at han ville sende såkalte fredsbevarende styrker inn i regionen.

Putin sier Russland ikke har som mål å okkupere Ukraina, men at alt ansvar for et blodbad ligger hos det han kaller det ukrainske regimet.

I talen truet han andre land og gjorde det klart at ethvert forsøk på hindre den russiske operasjonen vil føre til «konsekvenser som de aldri har opplevd».

Få timer før holdt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en dramatisk tale der han på russisk appellerte til russerne om å avverge krig. Han sa han hadde forsøkt å ringe til Putin, men at han ikke fikk svar.

Publisert
  1. Krigen i Ukraina
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentsamskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

  2. Synne (32) og Espen (64) omkom i trafikkulykken i Halden: – Familien ønsker fred og ro

  3. Under begravelsen brøt noen seg inn i huset til avdøde

  4. Mann tiltalt for å ha voldtatt 14-åring i Nygårdsparken

  5. – Bergen er superkult. Vi er spente på mottakelsen.

  6. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt