Les også:

Telenor offentliggjorde tirsdag morgen sine resultater for fjoråret. Selskapet innfrir i stor grad forventningene og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er godt fornøyd.

Vekst i Asia

— Telenor bekrefter posisjonen som et av Europas raskest voksende telekomselskaper med en organisk inntektsvekst på 8 prosent og sterk drift. I 2010 hadde Telenor kontantstrøm på 18 milliarder kroner og en solid EDITDA-margin, sier Baksaas i dagens børsmelding.

Det er veksten i Asia som driver selskapet fremover.

For fjerde kvartal 2010 kan Telenor vise til en organisk vekst på 13 prosent i Asia og 8 prosent for hele selskapet. Det er bedre enn analytikerne hadde ventet.

Baksaas trekker frem at selskapet fikk åtte millioner nye kunder i fjerde kvartal 2010 og 23 millioner kunder i løpet av hele fjoråret.

— India er et meget konkurranseintenst marked med regulatoriske utfordringer, og vi er sterkt fokusert på å etablere Uninor som en operatør med svært lave kostnader, sier Baksaas.

Han sier seg fornøyd med resultatene i Norden og Øst-Europa, men påpeker at økt konkurransepress i enkelte markeder krever mer innovative tilnærminger og ytterligere kostnadsreduserende tiltak.

Godt resultat

Det justerte driftsresultatet før tap og avsetninger (EBITDA) viser 7,17 milliarder kroner, mot 7,88 milliarder i 2009. Forventet EBITDA var 6,92 milliarder kroner.

Telegiganten endte på et resultat før skatt på 3,44 milliarder kroner, opp fra 2,86 milliarder kroner i fjerde kvartal 2009.

Det er lavere enn analytikernes forventning om et overskudd på 3,72 milliarder kroner.

I fjerde kvartal 2010 var Telenors driftsinntekter 24.858 millioner kroner. Det tilsvarer en inntektsvekst på 8 prosent.

Samme kvartal året før var driftsinntektene på 22.418 millioner kroner.

Baksaas sier styret har vedtatt et utbytte på 3,80 kroner pr. aksje for 2010, en utbetaling som han beskriver som i øvre del av utbytteintervallet. Det er høyere enn forventet, analytikerne hadde forventet et utbytte på 3,46 kroner pr. aksje.