Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.29 onsdag kveld. Politiet leter nå etter en mann i 20-årene som skal ha montert utstyret.

— Vi ble oppringt av en som hadde oppdaget noe utstyr ved minibanken til Sparebanken pluss. På stedet fant vi et kamera som var rettet inn mot minibanken, antakelig for å fange opp koden til kundene, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland til fvn.no.

Det viste seg at minibanken også var utstyrt med en såkalt «libanesisk slynge», som sluker kundenes minibankkort.

— Kunden tror at kortet er slukt av banken, mens det egentlig fanges opp av denne innretningen, sier John Repstad ved økonomiavsnittet i Agder politidistrikt.

- Dekk til koden

Ved å bruke denne slyngen, samt et kamera, sikrer gjerningspersonene seg både kortet og koden til kunden. Repstad ber folk om å være påpasselige med å dekke til tastaturet når de taster koden.

— Det holder ikke å bare holde hånden over. Helst bør man bruke noe tykkere, for eksempel lommeboken, sier Repstad.

Etterforskningen har avdekket at det er benyttet et testkort på minibanken på Lund, samt to andre banker i Kristiansand. Det er imidlertid kun i Marviksveien det er funnet svindelutstyr.

— Testkort blir vanligvis benyttet når man ønsker å kopiere kortet. Ved å bruke en «libanesisk loop» stjeler man kortet, så jeg skjønner ikke helt hvorfor det er brukt et slikt i disse tilfellene, sier Repstad.

Jakter mann i 20-årene

Politiet har også beslaglagt en mobiltelefon som ble funnet i området.

En mann som kan være 25-30 år gammel ble sett mens han monterte utstyret ved minibanken i Marviksveien.

— Han skal ha briller og snakket med en spesiell aksent, sier Voreland.

Politiet vil i løpet av dagen undersøke bildene fra bankens overvåkningskamera for å kunne identifisere mannen nærmere.