Næringsminister Trond Giske avbrøt påskeferien for å reise til India og møte finansminister Pranab Mukherjee. Dette fordi han ledet regjeringsgruppen som skal bestemme vilkårene for mobilauksjonen i landet.

Giske møtte også næringsminister Anand Sharma, men han betegnet den gang overfor Aftenposten møtet med Mukherjee som ekstra viktig.

Presidentkandidat

Men nylig ble det kjent at Mukherjee stiller som presidentkandidat. Han trakk seg derfor ut av denne regjeringsgruppen før den hadde tatt stilling til utgangsprisen på auksjonen.

Han er nå erstattet av landbruksminister Sharad Pawar. Pawar skulle i dag ha ledet et møte i regjeringsgruppen hvor man skulle diskutert utropsprisen. Men ifølge flere indiske medier er dette møtet nå utsatt til enten tirsdag eller onsdag.

Blir utropsprisen for høy vil Telenor trekke seg, og dermed måtte ta et tap på over 16 milliarder kroner.

Telenor må delta på auksjonen for å vinne tilbake mobillisensene i landet etter at de ble kansellert av høyesterett i februar. Prisen det er lagt opp til fra teleregulatørens side er på nærmere 20 milliarder kroner for hele India, men at det også skal være mulig å by på enkeltregioner.

Følg oss på Facebook!

Prisen senkes?

I dag melder den indiske storavisen Hindustan Times at lisensprisen kan bli nedsatt med 44 prosent til rundt 11 milliarder kroner for hele India.

Telenor ønsker ikke å spekulere i hvilken betydning skifte av sjef i regjeringsutvalget vil bety. Kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor påpeker imidlertid at landbruksministeren hele tiden har vært medlem i utvalget og derfor har fulgt prosessen.

Han sier også det er vanskelig å forholde seg til spekulasjonene om at utropsprisen kan bli nedsatt.

-Det som er viktig for oss er å få avklart vilkårene i god tid før auksjonen i august. Tiden begynner å bli knapp nå, sier han.

Stadige utsettelser

Det var ventet at gruppen skulle ta stilling i dag, men nok en gang ble dette avgjørende møtet utsatt – denne gang til enten tirsdag eller onsdag.

Også analytiker Espen Torgersen Carnegie påpeker at det er svært viktig for Telenor snarest mulig å få en avklaring, og å rekke mobilauksjonen som skal gjennomføres i august.

Han tør ikke spå utfallet.

-Det har vært så mange utsettelser og så mye frem og tilbake at det er vanskelig å være sikker på noe som helst. Dette er en helt politisk potet. Men for hver dag og hver time som går uten avklaring forverres situasjonen for Telenor. Det er forferdelig vanskelig å holde limet i organisasjonen over så lang tid. Jeg er imponert over at de har klart det så langt. Men nå må det komme en beslutning, sier han.