Milliardær Trond Mohn har takket ja til å gå inn i styret i klesprodusenten Dale of Norway.

– Dale of Norway er et usedvanlig godt merkenavn. Dalegensere har vi hørt om siden vi var små. Jeg husker godt Cortina-genseren, sier Trond Mohn, og viser til strikkegenseren som kom til vinter-OL i 1956.

Det var Vaksdalposten som først meldte nyheten.

Ordfører-kontakt

Mohn fikk en henvendelse fra ordfører Trude Drevland om Dale of Norway-direktør Hilde Midthjell kunne ringe ham. Det endte med at han meldte seg som styremedlem.

– Hva kan du tilføre selskapet?

– Vi har i Frank Mohn vært veldig gode på organisasjon. Vi har hatt noen verdier som gjør at folk som begynner hos oss aldri slutter, sier Mohn.

Vil være ekstra aktiv

Trond Mohn sitter kun i et begrenset antall styrer - og velger sine verv med omhu.

– Så dette blir et styreverv hvor jeg kan være ekstra aktiv, sier Mohn.

– Hva får du selv igjen for å sitte i styrer?

– Det er å være sammen med ungdommen. Det er jo herlig, sier Mohn og ler.

– Hva med meg, da?

Eneeier og daglig leder Hilde Midthjell er veldig godt fornøyd med sitt nye styremedlem.

– Siden jeg har drevet forretninger på Østlandet, har jeg ikke så mange kontakter i forretningslivet i Bergen. Jeg hadde hørt mye positivt om Trond Mohn og opplever ham som en person med både hjerte, hjerne og mye erfaring, sier Midthjell.

Da hun ringte Mohn, var det primært for å høre om han kjente til noen dyktige personer som kunne sitte i styret.

– I løpet av samtalen sa han «men hva med meg, da?», forteller Midthjell.

Pendler fra Asker til Dale

Midthjell har vært inne på eiersiden av Dale of Norway siden 2009. I fjor sommer overtok hun som daglig leder og i høst overtok hun alle aksjene i selskapet.

Hun bor fremdeles i Asker.

– Jeg har pendlet ganske mye det siste halvåret. En periode var jeg nesten annenhver uke på Dale. Nå er det litt mindre, men jeg er i kontakt med folket der hele tiden og jobber veldig mye. Det er lite jeg får tid til av andre investeringer om dagen, sier Midthjell.

Tror på vesentlig bedring

Resultatene fra i fjor er foreløpig ikke helt klare. Midthjell forteller at omsetningen økte og at driften gikk i pluss, mens finanskostnadene trakk ned.

– Det er noen ettervirkninger fra ting som skjedde i fjor som vi fortsatt rydder opp i, men nå begynner vi å få kontroll igjen. Vi forventer et vesentlig bedre resultat i år enn i fjor.