Torsdag delte Mediebedriftenes Landsforening ut priser for medienes 22. juli-dekning. På grunn av terrorsakens spesielle karakter, ble ikke disse prisene delt ut sammen med resten av prisene på Mediedagene i Bergen tidligere i år.

— Vi delte ut 24 priser, alle uten rangering. Prisene er kun en heder for godt journalistisk håndverk, sier jurymedlem Trine Ohrberg-Rolfsrud informasjonsansvarlig i Mediebedriftenes Landsforening.

Fire av prisene til Aftenposten var for reportasjer i Aftenpostens morgennummer, to reportasjer fra A-magasinet ble priset og én TV-reportasje. Aftenpostens dekning dagen etter 22-juli fikk en pris, Forsiden den 26. juli med kronprins Haakons tale på Rådhusplassen etter rosetoget, reportasjen om Skolestua på Utøya den 8. oktober og TV-reportasjen om samme emne og reportasjen "Løfter blikket" med overlevende fra Utøya fra 12. november.

A-magasinet fikk pris for billedreportasjen "Sekundet. Minuttene. Timene. Dagene" fra den 29. juli - en uke etter terrorkatastrofen og "Stillheten", skrevet av forfatteren Roy Jacobsen som sto på trykk den 7. oktober.

Se den prisvinnende TV-dokumentaren her:

Bare én pris til NRK

VG fikk priser for "En helt ufattelig ondskap" fra den 27. juli, for minnebilaget den 8. august, "Døgnet som endret Norge" fra 20 august og for videoinnslaget om rekonstruksjonen av terrorgjerningen på Utøya. Dagbladet fikk blant annet pris for et bilag til minne om ofrene.

TV2 fikk priser for dokumentaren "En liten øy i verden" og reportasjen om Utøya-offeret Bano Rashid. NRK fikk bare én pris, det var for en interaktiv fremstilling av totalt 260.000 twittermeldinger, kondensert ned til 8000 fra deførste timene og dagene etter at bomben gikk av..

— Oppgavene var løst med det største alvor

Jurymedlem Guri Heftye, til daglig festivalsjef for Nordiske Mediedager, sier det generelt var bra arbeider juryen fikk til vurdering.

— Det var en veldig spesiell opplevelse å se alle de journalistiske arbeidene liggende ut over et konkurransebord et år senere, sier Heftye.

- VG fikk en pris for dekningen av rekonstruksjonen av hendelsen på Utøya. Det var en omstridt dekning. Tok dere det med i vurderingen?

— Vi hadde store diskusjoner rundt absolutt alt. Vi mente at TV-innslaget var løst på en god måte. Generelt er det spesielt å gjøre journalistikk på en slik hendelse i seg selv. Det som slo oss da vi så ut over alle arbeidene, var at denne oppgaven var løst med det aller største alvor, sier Guri Heftye.