Selvmordet var en protest mot politikernes håndtering av den økonomiske krisen. Under gravferden lørdag møtte sørgende frem med røde roser og nelliker i hendene, mens de ropte slagord for å hylle den døde pensjonisten.

Blomster og avskjedsord

Ved et tre på Syntagma-plassen i sentrum av Athen, like ved stedet der 77-åringen trakk en pistol og skjøt seg selv i hodet, har folk lagt ned blomster og avskjedsord til minne om mannen som nå har blitt et symbol på hvordan krisen har rammet vanlige folk.

«Jeg finner ingen annen måte å kjempe på bortsett fra en verdig avslutning før jeg må begynne å lete etter mat i søpla», skrev Christoulas i et selvmordsbrev. Han skrev også at han håpet unge grekere ville ta til våpen og henge «landssvikerne».

Christoulas' 43 år gamle datter Emmy var blant dem som deltok i markeringen lørdag.

— Far, du greide ikke å holde ut med at de drepte friheten, demokratiet og verdigheten. Du betalte ditt offer. Nå er det vår tur. Far, vi er så mange her i dag fordi, som en ung mann sier, «Vi er 11 millioner og vårt navn er Motstand», sa datteren i en tale ved farens kiste.

Seremonien i gravlunden ble etterfulgt av en marsj til minnestedet på Syntagma-plassen.

Kremeres

Christoulas ble ikke gravlagt lørdag. Liket skal nå sendes til Bulgaria, der det skal kremeres etter hans eget ønske.

Begravelser i Hellas blir vanligvis utført av gresk-ortodokse prester, men kirken er imot kremering, og prestene nekter å forrette ved begravelser til personer som har tatt sitt eget liv.

77-åringen beskrives av venner og bekjente som en snill og rolig mann. Han tilhørte den greske venstresiden og var dypt rystet over hvordan den økonomiske krisen har rammet hjemlandet hans. (©NTB)