Utvider ikke oljestreiken

Fagforeningene overrasker motparten ved å la være å utvide streiken på sokkelen.

Publisert Publisert

STREIKAR: Nokre dreg ut, medan andre må vere heime. - Det er veldig destruktivt å ikkje verta høyrt, og folk er mildt sagt forbanna der ute, seier kommunikasjonsleiar i Lederne, Sverre Simen Hov (til v.). Saman med Per Helge Ødegård og Terje Herland frå Lederne samt Geir Nilsen frå Industri Energi, delte han ut streikeinformasjon på Flesland mandag. Foto: TOR HØVIK

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi er overrrasket over at de ikke trapper opp streiken, sier informasjonsjef Eli Ane Nedreskår i Oljeindustriens Landsforeing (OLF).

Fagforeningene Industri Energi, Safe og Lederne avgjorde tidligere i dag å ikke ta ut flere enn de 708 som gikk ut i streik fra natt til søndag. Det er passe, mener leder Hilde-Marit Rysst i Safe.

Vurderer lockout

— OLF er veldig tydelig på at dette er veldig smertefullt, sier hun.

Nå er det OLF som har utspillet, dersom konflikten skal utvides og eventuelt få regjeringen til å bruke tvungen lønnsnemnd for å få oljeproduksjonen i gang igjen.

Les også

- Blir behandla som Nordsjødykkarane

Les også

Nervekrig om lønnsnemnd

— Vi har ikke besluttet lockout, det er noe vi vurderer fortløpende, sier Nedreskår.

Lockout er at arbeidsgiveren stenger ansatte ute i en lønnskonflikt. OLF må varsle fire dager i forveien før de kan starte en lockout.

Hos arbeids- og inkluderingsdepartementet er det ikke aktuelt å gripe inn foreløpig: «Vi følger situasjonen og vurderer den forløpende» er departementes offisielle uttalelse.

- De er på glid

Nedreskår i OLF tar mangel på opptrapping av streiken som et tegn på at fagforeningene er på glid.

— Dette tyder på laber streikevilje, og at det nå kan ha gått opp for dem at det 32 år gamle kravet om pensjon inn i tariffavtalene er urimelig, og at de derfor frafaller det, sier hun.

Tirsdag møtes fagforeningen på nytt for å vurdere om streiken eventuelt skal utvides.

Publisert