— Trekningen måtte utsattes, bekrefter kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping til Aftenposten.no onsdag kveld.

Han forklarer at feilen er tilsvarende den som førte til at Viking Lotto-trekningen ble utsatt en dag før jul.

Også den gang var det en teknisk svikt hos det finske lotteriet, som er medlem i Viking Lotto-samarbeidet.

— Vi beklager forsinkelsen på onsdagens trekning. Dette skyldtes at Finland ikke kunne gi klarsignal til trekningen i tide. Dette har med at alle deltakelser må være verifisert før vi kan sette i gang trekningsmaskina her på Hamar. Trekningen ble gjennomført etter vanlige rutiner så snart klarsignalet kom i 21-tiden, sier Vikøren.

Ingen lykkepott

Feilen ble rettet allerede onsdag kveld, resultatene var klare like før klokken 22, og vinnertallene og premieprognosen ble offentliggjort på Norsk Tippings nettsider.

  • Dagens vinnertall er: 4 - 14 -17 - 38 - 39 - 42
  • Tilleggstall er: 7 - 16
  • Lykketall er: 20

De tre som stakk av med hver sin del av førstepremiepotten onsdag, hører hjemme i hvert sitt land: En finne, en danske og en nordmann. Personen som vant i Norge, er hjemmehørende i Oppland fylke.

Rakk ikke NRK-sending

820.000 nordmenn måtte vente tålmodig mens de ventet på å få vite hvor premiepotten på 185 millioner kroner skulle havne.

- Feilen ble rettet like før vi skulle på luften på NRK, men vi rakk ikke å bli ferdige til sendingen startet, sier Vikøren.

Viking Lotto er et sjansespill som spilles i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen og Latvia hver onsdag.

Potten i onsdagens trekning var på 185 millioner kroner.

Rekordutbetaling

Den teoretiske sjansen for å vinne er 1:50, mens vinnersannsynligheten for førstepremien er beregnet til omtrent 1:12 millioner.

Hvis ingen har seks rette, overføres førstepremiepotten til neste ukes førstepremiepott; dette kalles Jackpot.

Den hittil største premieutbetalingen fra Norsk Tipping ble utbetalt i 2010. Da vant en mann fra Lillestrøm 46 millioner kroner.

Les også: