Det var nemlig fisk og sjømat som dro Oslo Børs jevnt oppover gjennom onsdagen. Markedet reagerte positivt på at Fiskeridepartementet gir inn for å endre reglene som hindrer at ett selskap eier mer enn 25 prosent av den samlede produksjonskapasiteten i oppdrettsnæringen, skriver E24.

Ett av selskapene som nøt godt av onsdagens opptur, var Marine Harvest, som steg med 2,4 prosent. Det gjorde selskapet til vinneren blant de ti mest omsatte aksjene på hovedindeksen, fulgt av Subsea 7 (+2,2 prosent) og seismikkselskapet PGS (+1,2 prosent). Lenger ned på omsetningslisten var det også en god dag for Cermaq (+7,8 prosent) og Salmar (+2,2 prosent)

Yara falt mest blant de store onsdag på en gjennomgående positiv dag, med en nedgang på 0,7 prosent.

Et selskap som derimot kan glede seg etter lang tids uro er SAS. Selv om aksjen langt fra er blant de mest omsatte, er en økning på 30 prosent den siste måneden et tydelig signal om at markedet er styrket i troen på selskapet etter at den akutte konkursrisikoen ble avblåst i november.

Oljeprisen har steget med rundt halvannen dollar så langt denne uken, og et fat nordsjøolje kostet onsdag ettermiddag 109,32 dollar. Amerikansk lettolje lå på 86,38 dollar fatet.

Både i London og Frankfurt steg de viktigste indeksene med en tredels prosent onsdag, mens Paris' CAC 40 i praksis er uendret. (©NTB)