Telekomselskapet Ericssom melder onsdag at 1550 ansatte i Sverige mister jobbene sine. Samtidig skal det skjæres kraftig ned på bruken av konsulenter og andre som er ansatt på korttidskontrakter, varslet konsernledelsen onsdag. Ericsson har slitt med inntjeningen på grunn av kontrakter som skulle øke konsernets markedsandel, men som var lite lønnsomme.

1000 arbeidsplasser forsvinner i Stockholm, rundt 200 i Göteborg og resten på en rekke ulike steder i Sverige. Kursen på aksjer i Ericsson, som ved utgangen av september hadde 17.768 ansatte i Sverige, steg rett etter kunngjøringen om kuttene, men falt så raskt igjen.

Snudde om oppsigelser

**Telekomanalytiker Martin Nilsson i Handelsbanken er overrasket over kuttene.

— Så sent som tirsdag sa Ericsson til investorer at det ikke var noen omfattende oppsigelser i vente, sier Nilsson til nyhetsbyrået TT.**

Han påpeker at det svenske teleselskapet Telia for bare et part uker siden la planer om å si opp rundt 2000 ansatte. Nedskjæringene i Telia og Ericsson viser at det er tøffe tider for telekombransjen, som står under voldsomt press for å bli mer lønnsom, mener Martin Nilsson.