Flyarving Per G. Braathen har meldt seg på i kampen om å kjøpe Widerøe fra SAS, melder TV 2.

Han eier Norges største reisebyråkjede, Ticket, i tillegg til Malmö Aviation og Sverigeflyg. For 12 år siden, i 2004, solgte Braathen-familien flyselskapet Braathen til SAS.

– Under gitte forutsetninger er Widerøe veldig lik den vi har i Sverige, både i antall fly, og den type vi utfører, med unntak av at Widerøe også gjør en stor samfunnstjeneste i Nord-Norge, sier Braathen til TV 2.

Tidligere er det kjent at det nordnorske trafikkselskapet Torghatten og en gruppering som Widerøe-pilot Ola Giæver står i spissen for er interessert i å kjøpe Widerøe. Denne uken skrev Aftenposten at også flyselskapet Flybe bekreftet at man ser på mulighetene som har åpnet seg etter at SAS nå er blitt tvunget til å selge Widerøe.

Er i samtaler med SAS

– Dette er ikke noe man skal ta lett på, og det er ikke noe jeg er ute etter for kortsiktig gevinst. Jeg er en langsiktig industrialist i flyverdenen, sier Braathen.

Han understreker at han ikke kommer til å kaste seg inn i en budkamp uten å vite hva han byr på.

– Per nå vet vi jo ikke en gang hva SAS skal selge, men vi er klar over Widerøes system og muligheter i Norge, utover det er det ikke klart hva Widerøe i Norge blir, sier han og bekrefter at hans selskap allerede er i dialog med SAS.