Bipper-Silje gir seg som toppsjef

Gründer Silje Vallestad forlater sjefsstolen i det bergenske mobilselskapet.

GIR SEG: Etter seks år som sjef overlater Silje Vallestad stillingen til Nicklas Jonsson.ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ

Svenske Nicklas Jonsson overtar som sjef i selskapet Bipper, som blant annet har utviklet trygghetsappen bSafe. Jonsson kommer fra stillingen som sjef for Global Partnerships i HTC.

— Å gi fra seg sjefsstolen til Nicklas føles veldig riktig. Jeg har vært på jakt etter den rette personen til å bygge selskapet internasjonalt i et par år allerede, og jeg er helt sikker på at han har de rette kvalifikasjonene, uttaler Vallestad i en pressemelding.

Hun startet Bipper i 2008. Vallestad hadde ingen mobil- eller teknologibakgrunn da hun satset på å gjøre mobilbruk tryggere for barn.

Hun rakk å bli kåret til Årets Kvinnelige Gründer 2011, før hun sommeren 2012 flyttet med familien til Silicon Valley i USA for å bygge selskapet internasjonalt.

- Ydmyk

— Jeg er ydmyk ovenfor den oppgaven jeg står foran, men føler meg sikker på at jeg kan ta Bipper gjennom neste fase. Silje og teamet har gjort en fantastisk jobb de siste årene med å ta trygghetstjenestene fra ide til virkelighet, og neste fase dreier seg om internasjonal vekst og inntjening. Dette er noe jeg kan, kommenterer Jonsson.

I januar reiser han til et av de store Asiatiske markedene for å planlegge en raskt utrulling av bSafe der.

— Trygghet er the next big thing, mener han.

- Langt svangerskap

Jonsson begynte som rådgiver for Vallestad for rundt et år siden. De to har lenge diskutert hvordan de ønsker å bygge opp selskapet.

— Det har vært et langt svangerskap, men når brikkene først falt på plass var det en raskt fødsel, forteller Vallestad.