Milliardær Ole Andreas Halvorsen kjapt ute av kryptosatsing

Hedgefondforvalteren og andre profilerte investorer er allerede ute av Harmonychains aksjonærliste.

Mediesky Ole Andreas Halvorsen har gjort stor suksess på Wall Street med hedgefondet Viking Global Investors.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Tidligere i mars ble det kjent at kryptoselskapet Harmonychain hadde fått med seg flere kjente investorer på eiersiden, blant disse den norske hedgefondmilliardæren Ole Andreas Halvorsen.

Han er imidlertid allerede ute av aksjonærlistene, ifølge en oppdatert oversikt.

Halvorsen var den 21. største aksjonæren i begynnelsen av mars, men er nå ikke oppført blant de 50 største aksjonærene.

Dermed eier han i så fall mindre enn 250.000 aksjer, mot en tidligere beholdning på drøyt 704.000 aksjer.

Halvorsen er kjent for forvaltningen av fondet Viking Global Investors, og har tjent gode penger både for kundene og seg selv siden oppstarten i 1999.

Kapitals rikingliste er Halvorsen, som fikk kallenavnet «Tigergutt» som følge av sin fartstid i Tiger Management på 90-tallet, på fjerde plass i 2020. Formuen ble anslått til 43 milliarder kroner.

Hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen inn på eiersiden i Harmonychain

Flere nedsalg

Den Monaco-baserte investoren Arne Fredly har også redusert beholdningen sin i Harmonychain, men er fortsatt den syvende største aksjonæren med rundt 5,6 millioner aksjer gjennom selskapet Apollo Asset Limited.

Tidligere var også Fredly-dominerte Hunter Group og heleide AF Capital Management på aksjonærlisten.

Inn på eiersiden tidligere denne måneden kom også Eigil Stray Spetalen, som er lillebroren til Øystein Stray Spetalen.

Også han er nå ute av aksjonærlistene gjennom investeringsselskapet Kristianro as. Det samme er Anaxo, et selskap som blant annet er eid av den tidligere langrennsstjernen Bjørn Dæhlie.

Kryptoselskapet Harmonychain vil ikke dele informasjon – utsetter Euronext Growth-notering

Utsatte Euronext Growth-notering

Etter å ha takket nei til et tilbud om oppkjøp fra Element og Øystein Stray Spetalen, var planen til Harmonychain å søke om børsnotering på markedsplassen Euronext Growth.

I februar hentet selskapet 100 millioner kroner fra investorer og ble da verdsatt til 302 millioner kroner. Harmonychain skal bruke pengene på å lage en databrikke for mer effektiv utvinning av kryptovaluta.

Tidligere i mars meldte imidlertid selskapet at informasjonskravene fra Oslo Børs’ noteringskomité stopper opp denne prosessen. Selskapet vil isteden søke notering på de såkalte OTC-listen i første omgang (også kjent som gråmarkedet, en markedsplass for unoterte aksjer, journ.anm.)

Selskapet skrev i en børsmelding at «den etterspurte informasjonen vanskelig kunne gjøres offentlig tilgjengelig uten å kunne risikere å skade selskapets og aksjonærene i Harmonychain sine interesser ved at virksomhetskritiske forretningshemmeligheter offentliggjøres».

Harmonychain har i dag en markedsverdi på 298 millioner kroner. Aksjen ble sist handlet til 1,72 kroner, mens selskapet i kapitalinnhentingen la til grunn en kurs på 1,8 kroner.

Harmonychain vil ta dogecoin-databrikke på børs: Verdsettes til over 300 millioner
Publisert: