Vinmonopolet fortsetter med hjemlevering i berørte kommuner

I dag stengte Vinmonopolet 45 butikker i 9 kommuner. De kunne holdt oppe til 12, men har valgt å ikke åpne dørene i dag. Men Vinmonpolet holder nettbutikken oppe og fortsetter med hjemmelevering i de berørte regionene.

Lange polkøer i Bærum.
  • Svein Olav Sæter
  • Ola Haram (VG)
  • Ronny Berg
  • Sven Arne Buggeland
  • Odin Jæger (foto)
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi oppbemanner kundesentre og e-lager for å håndtere økningen i antall kundeordre, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet.

Han opplyser om at det fortsatt vil være mulig å bestille varer for hjemmelevering fra Vinmonopolet, selv i områder der hvor fysiske Vinmonopol har stengt dørene.

– Det går an. Det er en leveringstid på sju dager, og det er grunn til å tro at det blir noe lengre leveringstid, men varene kommer, sier Nordahl.

Til vanlig står nettbutikken til Vinmonopolet kun for rundt to prosent av salget.

– Det ville ikke vært unaturlig om flere ønsket å bestille hjemlevering nå, men det gjenstår å se hvor høy veksten blir, sier Nordahl.

Les også

Ny lockdown i Oslo-regionen – strengeste tiltak siden mars

Polkaos

Allerede ved 10-tiden var det lange køer utenfor en rekke vinmonopol. VG har får meldinger om lange køer ved en rekke pol som ligger utenfor tiltakssonen.

– Er dere bekymret for at det kan komme kunder fra f.eks Oslo til butikker som ligger utenfor tiltakssonen?

– Det vi gjør er å levere på forsvarlig smittevern. Nå gjenstår det å se hvilken effekt dette får. Det blir umulig for meg å spekulere på responsen, men folk har vært lojale mot myndighetenes corona-restriksjoner tidligere, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet til VG.

I Bærum står mange i kø for å komme inn på Vinmonopolet:

– Jeg har nettopp adressert lange polkøer til overordnede myndigheter, som eksempel på for stor mobilitet, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) til VG.

Hun sier at kommunen har rekvirert vektere og tilsyn fra kommunen.

– Vi ser situasjonen som svært bekymringsfull. Vi ønsker samordnede tiltak fra nasjonale myndigheter, også for nabo til nabokommunene, sier ordfører Krog.

Bærum ligger vest av Oslo, Nordre Follo sørøst for hovedstaden.

– Vi venter nå på konklusjoner fra myndighetene om samordning av diverse tiltak, noe mange kommuner etterlyser, sier ordføreren i Bærum.

BÆRUM: Det er lange polkøer på Kolsås i Bærum.

– Hva gjør dere med vinmonopolene i Bærum, kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet?

– Andre butikker som kan ha åpent, de vil holde åpent. Vi har god erfaring med å ha køer utenfor butikkene våre. De skal også være smittevern i køen og vektere som passer på der. Vi skal ikke gå på akkord med smittevern .

– Hvis dere ser at det kommer kunder fra de 10 kommunene som nå er stengt til deres åpne butikker, hva vil dere gjøre med det?

– Vi oppfordrer alle i Oslo-regionen og de berørte kommunene i Follo og Østfold om å ikke krysse kommunegrensene og ellers forholde seg til myndighetenes smittevernstiltak. Vi oppfordrer ellers alle som står i en polkø om å forholde seg til gjeldene smittevernsregler, sier Nordahl.

– Vil dere vurdere å stenge på eget initiativ som følge disse polkøene? 

– Vinmonopolet forholder seg til enhver tid gjeldene regler og tiltak besluttet av lokale og nasjonale myndigheter, sier Nordahl.

STENGT: 45 butikker er stengt ut januar i følgende kommuner: Oslo, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Frogn, Enebakk, Moss og Nordre Follo.

Høie og Vinmonopolet: – Ikke reis

I dagens pressekonferanse kom helseminister Bent Høie med en klar oppfordring til befolkningen i nedstengte kommuner:

– Jeg vil instendig be innbyggerne om å IKKE reise til andre kommuner for å benytte seg av tilbud som er stengt i din egen kommune.

– Dette støtter vi. Vinmonopolet oppfordrer alle til å følge dette budskapet og at de følger myndighetenes smitteverntiltak lojalt, sier Jens Nordahl i Vinmonopolet og fortsetter:

– For folk bosatt i Oslo og Follo-regionen innebærer dette å holde seg mest mulig i ro, ikke reise ut av kommunene som er omfattet av regjeringens vedtak, sier Nordahl

KØ: Ved Strømmen Storsenter sammenlikner senterleder Per Kristian Trøen køen med de mest hektiske salgsdagene før jul.

Kø på Strømmen

– Det er kø utenfor vinmonopolet vårt i dag. Men det kan like gjerne være lokale som er redde for nedstengning, også her, sier senterleder ved Strømmen storsenter, Per Kristian Trøen.

Han sammenligner køen med de mest hektiske salgsdagene før jul. Trøen sier de derfor har satt inn ekstra vakter og mer kontroll utenfor butikken.

– I beredsskapsplanene våre har vi tatt høyde for at dette ville skje, sier han.

45 butikker i disse kommunene holdes stengt ut januar:

* Oslo
* Ås
* Vestby
* Nesodden
* Indre Østfold
* Frogn
* Enebakk
* Moss (pga smittekobling)
* Nordre Follo

Publisert
  1. Vinmonopolet
  2. Coronaviruset

Les mer om dette temaet

  1. Ny lockdown i Oslo-regionen – strengeste tiltak siden mars

BT anbefaler

Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

Post Malone tok seg god tid til kunstutstilling i Grieghallen.

LES SAKEN