Pundet styrkes etter rykter om snarlig brexit-avtale

Den britiske valutaen hopper etter opplysninger om at en handelsavtale kan være i sikte innen få timer.

Illustrasjonsbilde
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

En avtale mellom Storbritannia og EU om forholdet etter brexit kan være i sikte innen få timer, opplyser EU-kilder til nyhetsbyrået AFP.

Pundet styrkes mot både dollar og euro på opplysningene. Forrige uke var pundet på sitt svakeste mot dollar på to år, på 1,36. Onsdag styrkes det 1,16 prosent til 1,35. Mot euro styrkes pundet 0,8 prosent til 1,106.

Klokken tikker mot nyttår, og forhandlingene henger tilsynelatende på spørsmål om fiskerettigheter for noen hundre millioner.

En eventuell løsning, om en avtale skal innføres før nyttår, vil i så fall være en provisorisk ordning mens man venter på de formelle prosessene.

I et møte med kommisjonen skal de 27 EU-landenes ambassadører ha fått beskjed om å være forberedt på et møte julaften, i tilfelle det blir en avtale, melder Reuters.

– Det ser ut til at en avtale stort sett er klar. Det er et spørsmål om å kunngjøre den i dag eller i morgen, sier en EU-diplomat til nyhetsbyrået onsdag.

Dersom det ikke blir en avtale onsdag eller torsdag, er det ventet at forhandlerne tar en pause, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag sa EUs sjefforhandler Michel Barnier at han hadde avvist det siste tilbudet fra sin britiske motpart David Frost.

En enighet om konkurranseregler og håndheving av en avtale er også spørsmål som har hengt igjen helt til slutt, men som skal være svært nær en løsning.

Publisert: