Første nordmann på internasjonal prestisjeliste

Cristopher Parmo er første nordmann som har fått plass på den anerkjente «Private Equity 40 under 40»-listen for talenter i oppkjøpsbransjen.

Parmo tok på seg sin første lederrolle da han var 25 år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har egentlig alltid gått etter det jeg synes er morsomt, sier Parmo.

Parmo har tre ganger tidligere figurert på E24s liste over ledertalenter.

I 2018 tok han som 34-åring over rollen som driftsdirektør i det norske oppkjøpsfondet, Verdane.

Nå er han å finne på Private Equity International sin liste over de 40 største talentene i Private Equity-bransjen, hvor han danket ut over 500 andre nominerte fra hele verden.

– Det er veldig gøy, men jeg tror også det er litt flaks. Vi i Verdane ønsker å være best i verden, og da er det alltid fint med slike anerkjennelser, sier Parmo til E24.

E24 er nå i gang med Ledertalentene 2021, kjenner du et ledertalent under 35 som fortjener å være med i kåringen? Tips oss!

Anerkjent liste

Private Equity 40 under 40 er en av den mest anerkjente kåringen i aktive eierfond – også kalt private equity-bransjen, og dette er første gang en nordmann har kommet på listen.

34- åringen har to grader fra, NTNU og NHH, hvor han har studert sivilingeniør og finans.

Tidligere har han jobbet som finansdirektør i Visma og Soft Innovation, i tillegg var han en del av gründerteamet i Godtlevert.

Alle disse har vært eid av såkalte private equity selskaper, og Parmo tror dette har vært en fordel etter han ble driftsdirektør i Verdane.

Dette er private equity
I 2020 kjøpte Verdane det svenske sminkemerket Caia Cosmetics som eies av den svenskeinfluenceren Bianca Ingrosso.
Aktive eierfond satset på teknologi i fjor: Tror 2021 blir et godt «exit-år»

Stor tiltro til ansatte

Parmo fikk sin første lederrolle i en alder av 25 år. Siden den gang har han skaffet seg erfaring fra en rekke ledende stillinger, og har ved flere anledninger utmerket seg på E24s lister over ledertalenter.

– Jeg har egentlig alltid gått etter det jeg synes er morsomt, og det samme gjelder karrieremessig. Jeg trives godt med ansvaret som lederrollen gir meg, sier Parmo.

For Parmo handler lederrollen om å sette retning og løfte andre frem.

– Det er over 15.000 ansatte involvert i Verdane i dag, og rundt 100 interne. Med så store tall må man stole på folk og gi andre mye ansvar. Da jeg fikk lederansvar i en alder av 25 var det viktig for meg å ha ledere som utviklet meg som leder, og det har jeg tatt med meg videre, sier han.

Global ener

Selskapet har siden 2003 investert i mellomstore teknologibaserte vekstbedrifter i Norden, og har hjulpet disse til å nå neste fase av internasjonal vekst.

Norsk oppkjøpsfond kjøper svensk sminkemerke

– Når selskapet vi har gått inn i har blitt verdensledende, er vår forretningsmodell at vi selger oss ut, sier Parmo.

Verdane kjøpte for eksempel det svenske bildeselskapet Desenio, som selger plakater og billedrammer, for noen hundre millioner kroner, og børsnoterte det fire år senere til en markedsverdi på 11 milliarder kroner. Det ble tidenes største Nordiske notering av et netthandelselskap, ifølge Parmo.

– Gründerteam velger oss fordi vi er de beste på å samarbeide med teknologiselskaper. Da vi noterte Desenio var de en global ener, sier Parmo.

E24 er nå i gang med Ledertalentene 2021. Vårt enkle skjema tar kort tid å fylle ut - og kanskje er det nettopp din kandidat som når helt til topps i år?

Publisert: