Passasjervekst for SAS i april

Coronakrisen fortsetter å prege SAS på internasjonale flyvninger til Asia.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Flyselskapet SAS fraktet 1,545 millioner passasjerer i april, viser selskapets kvartalstall. Det er rundt 100.000 flere enn måneden før.

– Vi fortsetter å øke virksomheten og nå har vi det det høyeste antallet passasjerer siden mars 2020, sier SAS-sjef Anko van der Werff i en kommentar til tallene.

Torsdag kunne Norwegian melde at de hadde 1,4 millioner passasjer i april, en økning på rundt 440.000 passasjerer fra mars.

I april hadde SAS en fyllingsgrad på 71,3 prosent. Passasjeryield, eller inntekten per fløyet passasjerkilometer, havnet på 1,03 svenske kroner i måneden som gikk.

Kriseplan

– Før den kommende sommerperioden ser vi en positiv salgs- og bookingtrend, sier van der Werff.

Han forteller også at trafikken til og fra Asia fortsatt er utfordrende på grunn av den geopolitiske situasjonen og vedvarende coronarestriksjoner i flere land.

SAS er i gang med arbeidet rundt restruktureringsplanen «SAS Forward». Planen skal føre til årlige kostnadsreduksjoner på 7,5 milliarder svenske kroner i regnskapsåret 2025/2026.

Etter planen skulle detaljene legges frem i april, men selskapet måtte forrige uke fortelle at diskusjonene med ulike interessegrupper hadde gitt «begrenset resultat» og at det fremdeles gjenstår mye før planen er i boks.

– Vi er fortsatt fokusert på å bygge et konkurransedyktig og finansielt sterkt SAS, noe som vil skje gjennom suksessen med transformasjonsplanen SAS Forward, sier van der Werff fredag.

Pilotkonflikt

Det er kjent at SAS er i konflikt med pilotene etter at forhandlingene strandet etter et døgn i utgangen av mars. Pilotenes fagforeninger lovet den gang å spare de reisende for streik i påsken, men fortsatt har de ikke meldt plassoppsigelse, noe som må til for å involvere Riksmekleren og eventuelt starte en streik.

Det kommer ikke noen nye oppdatering rundt den pågående redningsplanen i fredagens trafikktall.

SAS opplyste forrige uke at de vil komme «en mer omfattende oppdatering» rundt fremgangen med «SAS Forward»-planen når diskusjonene har kommet lenger.

Publisert: