Universitetet i Stavanger har omfavnet det nye boligkonseptet og ønsker nå å kjøpe en rigg med seks slike hybler til bruk som boliger for stipendiater ved universitetet, skriver Stavanger Aftenblad.

To Stavanger-studenter står bak konseptet med en standard shippingcontainer til bruk som studenthybel.

— Behovet for å kunne tilby våre stipendiater hybler i nærområdet til universitetet er sterkt økende. Situasjonen for leiesøkere i Stavanger er meget vanskelig for alle, sier ressursdirektør Rolf Ljøner Ringdahl ved universitetet

Dyrest i oljebyen

Studentene i Stavanger kjemper en nesten håpløs kamp om å sikre seg hybel mot godt betalt ansatte i oljebransjen. Leilighetene i Stavanger er nå dyrest i landet, bare slått av de dyreste bydelene i Oslo.

Dersom Statsbyggs kalkyler legges til grunn, kan containerhyblene leies ut til studentvennlige 2.000 kroner måneden med dagens rentenivå.

UiS anslår at studenttallet vil øke til 18.000 studenter i 2040. Det er om lag dobbelt så mange som i dag.

— I et slikt perspektiv er det svært interessant å se på alternative boligløsninger, sier Ljøner Ringdal.

Koster 300- 400.000 kroner

Ideen til containerhybelen som inneholder både kjøkken/oppholdsrom, soverom/kontor, flislagt bad og en balkong, ble til på en fest.

— Det begynte vel på en fest der vi kom i snakk om behovet for boliger til studenter og andre, og at dette med modulbygg måtte være løsningen, forteller Magnus Øgård Meisal.

Løst prat ble til slutt til en bacheloroppgave og en ferdig fullformat containerhybel på 28,5 kvadratmeter, produsert på en fabrikk i Kina og skipet til Stavanger.

Kostnaden med en hybel som denne vil være et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner. Da får de også en hybel som er større enn det som er vanlig å tilby studenter.