«Samsung and Android kicking some iPhone-ass in Norway», lyder tweetmeldingen fra Finance Acrobat.

Og meldingen er så sann som det er sagt.

Samsung har nå passert den tidligere overlegne Iphonen over mest solgte telefoner i juni måned. En fersk statistikk viser at konsumentene favoriserer nå Samsungs suksessmobil fremfor den tidligere vinneren Iphone.

Tallet baserer seg på salget fra Telenors filialer i juni måned. Regional informasjonssjef i Telenor, Knut Sollid, er ikke veldig overrasket over at Samsung nå er kjøpernes favoritt.

— Sommerens salg er, som forventet, preget av en sterk Samsung-vind, og det nye flaggskipet Galaxy SIII topper listene for juni. Modellen inntar en klar førsteplass, heter det i oppdateringen fra Telenor.

Spiser «Siri»

— Dette er som forventet. Ettersom Iphone 4S har fått svake anmeldelser, kommer ikke dette overraskende og dette vises også nå i Telenors salgskanaler, sier Sollid.

For «Iphone fire og en halv» gikk aldri helt hjem hos forbrukerne. Mens man ventet på Iphone 5 kom heller en telefon som for mange var altfor lik forgjengeren. I stedet har Samsung spist markedsandelser

- Vi har sett at dette ville komme, og jeg tror at det ikke bare er Telenor som har hatt slike tanker om at Galaxy nå spiser markedsandeler, sier informasjonssjefen til aftenposten.no.

Telefonen høstet god kritikk da den kom på markedet i mai. Mobilsiden amobil ga følgende karakteristikken ”fantastisk skjerm, enkelt menysystem og lynrask” da den ble vurdert.

— I tillegg til de nye fargene er telefonen også mye rundere i kantene enn hva Galaxy S II var. Designen har mye mer til felles med de to Nexus-modellene Samsung har produsert for Google, heter det i vurderingen.

I tillegg til at Samsung Galaxy S III topper listen havner forgjengeren Galaxy S II også på pallen over mest solgte.

Nokia og LG taperne

Følgelig sliter fremdeles den tidligere mobilgiganten med å få aksept i markedet for sine løsninger.

På listen over topp ti mest solgte telefoner i juni havner Nokias Lumbia 800 og N9 på henholdsvis tredje og nest siste plass. Kun Sony Xperia S gir mindre appell hos brukerne.

- Nokia Lumia 900 er – noe overraskende – ikke på topplisten, og det forventes mer av denne. Det samme gjelder LG Optimus 4X, som er et røverkjøp, skriver selskapet.

LG Optimus 4X faller utenfor listen.