Svake resultater fra Hydro

Hydro fikk et resultat på 585 millioner kroner i første kvartal, ned fra 5,15 milliarder kroner i samme periode året før.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er lavere aluminiumspriser og fortsatt svake markeder, især i Europa, som bidrar til svake tall fra Hydro i årets første kvartal.

— Fortsatt svak etterspørsel og lave aluminiumspriser har hatt negativ effekt på resultatene for første kvartal. Vi vil fortsette vårt omstruktureringsarbeid, redusere kostnader og ta de grepene som er nødvendige for å holde stø kurs, forsikrer Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Selv i 2010, som var et vanskelig år for selskapet, leverte Hydro bedre kvartalstall enn årets første. Resultatet for fjerde kvartal i 2010 var på 588 millioner kroner.

Les også

Ingen har tjent mer enn Reiten

Tross et dårlig overordnet resultat, leverer Hydros energivirksomhet solide tall, i tillegg til en rekordhøy kraftproduksjon.— Avhengig av den videre makroøkonomiske utviklingen i Europa, forventer vi en global vekst i etterspørselen etter aluminium på tre prosent utenfor Kina i 2012, sier Brandtzæg.

(©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Vanskeligere tider for Hydro