Fra nå av vil ikke videonettstedet YouTube dukke automatisk opp på skjermen på Apple's svært populære smarttelefon, iPhone, eller på nettbrettet iPad når man kjøper dem. Det melder nettsiden CNBC.

— Vår lisens på å inkludere YouTube-appen i vårt datasystem har gått ut, sa Apple i en uttalelse.

— Kunder kan fortsatt bruke YouTube i nettleseren og YouTube jobber nå på en ny applikasjon som kan lastes ned i applikasjonsbutikken, sa Apple.

Krigen intensiveres

Det at gigantmerkevaren nå skviser ut enda en av Googles tjenester, markerer enda en intensivering av knivingen mellom de to teknologikjempene. Fra før av har Apple bestemt seg for å droppe karttjenesten Google Maps fra sine telefoner.

Følg oss på Facebook!

Google har investert enorme summer i karttjenesten, og halvparten av trafikken til tjenesten kommer fra bruk av iPhone og iPad.

Apple's globale «krigføring» mot Google i rettssalene er et tegn på akkurat hvor seriøst de tar den potensielle trusselen. Men så langt har lite kommet ut av de mangfoldige patentrettighet-sakene.

Google tause

YouTube har siden den første iPhonen ble lansert i 2007, vært en av få applikasjoner som har fulgt med automatisk når man har kjøpt telefonen.

Nyheten om musikknettstedets forsvinning kom på mandag idet Apple lanserte sitt nye software-program iOS 6.

Den endelige versjonen av denne programvaren lanseres på høsten.

Google har så langt ikke kommentert saken.