2012 startet godt for de asiatiske aksjemarkedene, men den siste måneden har vært langt svakere.

Torsdag faller de viktigste sentrale børsindeksene i Asia tilbake for andre dag på rad.

Årsaken er blant annet en lavere oljepris som følge av fulle oljelagre i USA, samtidig som ferske makrotall fra verdens største økonomi viser at ordrene på såkalte varige goder er svakere enn ventet.

Kjøper mindre

Dette inkluderer produkter som hvitevarer, møbler og andre varer som har en forventet levetid på mer enn tre år.

Statistikken anses som viktig fordi den gir en pekepinn på aktiviteten i industrien som produserer disse varene, og dermed også hvilken retning økonomien utvikler seg i.

Slik var situasjonen klokken 07.30:

  • Hangseng-indeksen i Hongkong: Ned1,17 prosent
  • Nikkei-indeksen i Tokyo: Ned 0,69 prosent
  • CSI 300-indeksen i Shanghai: Ned 0,45 prosent
  • KOSPI-indeksen i Seoul: Ned 0,94 prosent
  • S&P 200-indeksen i Australia: Ned 0,13 prosent

Gode nyheter hjelper ikke

Det har den siste månedene kommet en rekke gode nyheter fra eurosonen, der gjeldsproblemene og den økonomiske turbulensen lenge har bidratt til å tynge finansmarkedene. Men nå har allerede markedet konsumert de gode nyhetene, sier investeringssjef Shane Oliver i AMP Capital til nyhetsbyrået Bloomberg.

— Med alle gode nyheter priset inn er vi på vei inn i en tøffere periode, og markedene er sårbare. Vi har sett en del skuffende tall nå, sier han.

Ettersom årsakene som dro ned Asia-markedene torsdag lå i USA, var det også der en markant nedgang da handelen ble avsluttet onsdag. Dow Jones-indeksen falt med 0,54 prosent, mens S&P 500-indeksen gikk ned 0,49 prosent. Nasdaq-indeksen hadde også en nedgang på 0,49 prosent.