- Strauss-Kahn betaler over 30 millioner i forlik med stuepiken

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn har gått med på å betale stuepiken som har beskyldt ham for seksuelle overgrep, 34 millioner kroner, ifølge franske medier.

Publisert Publisert

Den innflytelsesrike franske avisen Le Monde skriver at Strauss-Kahn har fortalt sin sine venner at han har sagt seg villig til å betale 6 millioner dollar til stuepiken Nafissatou Diallo, 18 måneder etter at saken ble kjent.

Ifølge New York Times er de to er blitt enige om en foreløpig avtale om å inngå forlik.

Diallo anklaget i fjor Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne på et hotellrom i New York. Franskmannen var da sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), og mange mente han hadde gode sjanser til å bli Frankrikes neste president.Siktelsen i straffesaken mot ham ble frafalt, men Diallo anla i stedet sivilt søksmål.

Må låne penger

For å få betalt summen må 63-åringen ifølge Le Monde låne 17 millioner kroner fra en bank og resten fra sin fraseparerte kone, Anne Sinclair, som har arvet en formue fra sin far.

Diallos forsvarere vil ikke kommentere, mens Strauss-Kahns advokater kaller Le Mondes opplysninger for ren fantasi.

Strauss-Kahn og Diallo skal trolig møte i en domstol i New York i neste uke.

Straffesak frafalt

I kjølvannet av saken er Strauss-Kahn blitt anklaget for flere lignende forhold i Frankrike.

I hjemlandet er han fortsatt siktet for «grov hallikvirksomhet i en organisert gjeng». Anklagen har bakgrunn i påstander om at Strauss-Kahn sammen med medsammensvorne har organisert sexfester med prostituerte. (©NTB)

Publisert