Begrunnelsen er at oppkjøpet av Edda Media ifølge tilsynet vil begrense konkurransen vesentlig i annonsemarkedet i Telemark og Fredrikstad, samt i nyhetsmarkedet i Telemark.

A-pressen har fra før inngått en avtale om å selge Demokraten til Agderposten og Tanke Media, og tilsynet har godkjent avtalen.

– Etter vår vurdering vil det nå komme inn en ny eier med konkurransekraft både redaksjonelt og finansielt. Dette kjøpet løser de konkurranseproblemer tilsynet har vært bekymret for i dette området, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer.

Det finnes ingen tilsvarende avtale for noen av telemarksavisene. Konkurransetilsynet pålegger derfor A-pressen å finne en egnet kjøper av enten Varden eller Telemarksavisa.

Godt fornøyd

— Dette er vi veldig fornøyd med. Fra i dag er vi eiere av Edda Media og kan starte planleggingen av sammenslåing av avisene, forteller konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, til Aftenposten.

Selve transaksjonen vil bli gjennomført i løpet av torsdagen.

Følg oss på Facebook!

Selger Varden

Når valget står mellom å beholda Edda-avisen Varden eller A-pressens Telemarksavisen, velger ikke overraskende A-pressen å beholde sistnevnte.

- Vi kjempet for å beholde alle avisene,men vi var forberedt på at de nevnte avisene ville bli en utfordring , sier konsernsjefen.

Eriksen legger til at han synes Konkuransetilsynet har gjort et grundig arbeid.