Telenor kunngjorde onsdag ettermiddag at selskapet har kjøpt 234 millioner VimpelCom-aksjer. Selger er investeringsselskapet Weather Investments.

Samtidig trekker Telenor sine krav mot selskapet Altimo Holdings & Investments, Altimo Cooperatief, U.A. og VimpelCom i den pågående voldgiftssaken i London.

— Siden vi trekker voldgiftssaken vil det forhindre ytterligere utvanning av øvrige VimpelCom-aksjonærer og vil etablere en mer normal selskapsstyring av VimpelCom. Vi vil nå arbeide for å utvide VimpelCom-styret til elleve medlemmer. Sammen med de øvrige aksjonærene vil vi fortsette å bidra til en industriell utvikling av VimpelCom slik vi alltid har gjort, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Han mener transaksjonen gir Telenor omtrent samme stemmerettsandel som et medhold i voldgiftssaken ville ha gitt. Han er derfor fornøyd. Det er også Naguib Sawiris i Weather Investments.

— Jeg er svært glad for denne transaksjonen som vil gjøre at Weather kan delta aktivt i VimpelCom-styret, gi grobunn for forbedret selskapsstyring og sikre bedre ledelsesfokus på industrielle saker i en kontekst der eksisterende uenigheter mellom hovedaksjonærene er løst, sier Sawiris.