Snoop Dogg har gjort en kule på cannabis-aksjer

To år etter at raplegenden Snoop Dogg investerte i Dutchie, prises cannabis-satsingen til nær 32 milliarder kroner.

SMART TREKK: Snoop Dogg sitter med fantastisk gevinst på sin investering i cannabis-selskapet Dutchie.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Fire år etter at brødrene Ross og Zach Lipson fra Oregon i USA bestemte seg for å starte cannabis-selskapet Dutchie, kan de titulere seg som milliardærer. I hvert fall på (rulle)papiret.

Dutchie har nemlig hentet 350 millioner dollar i ny egenkapital fra investorer, til en verdsettelse av selskapet på 3,75 milliarder dollar. Det tilsvarer nær 32 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Brødrenes forretningsidé går ut på å levere ulike tjenester til selgere av cannabis, som ordrehåndtering og drift av nettsider.

Dutchie er for øvrig et mye brukt slanguttrykk for en joint med marihuana, rullet med sigarettpapiret Dutch Masters.

– Cannabis er den raskest voksende industrien, og er opp 35 prosent så langt i år sammenlignet med fjoråret. Dutchie jobber med over 5.000 cannabis-utsalg i Nord-Amerika, og håndterer en omsetning på rundt 14 milliarder dollar per år for disse, sier Dutchie-sjef Ross Lipson til Techcrunch.

Han opplyser videre at selskapet har doblet antall avtaler med utsalgssteder så langt i 2021.

MOT NYE HØYDER: Dutchie-gründerne Ross og Zach Lipson har skapt et selskap verdt 32 milliarder kroner.

Gryende storindustri

USAs cannabisindustri seiler i medvind etter en legaliseringsbølge de siste årene. 14 delstater har nå lovliggjort bruk av planten som rusmiddel.

Majoritetslederen i Det amerikanske senatet, demokrat Chuck Schumer, uttalte i april at han vil gå inn for en legalisering i hele USA.

Milliardær Johan H. Andresen har tidligere gått i bresjen for å gjøre det samme i Norge.

For Dutchies del er den ferske verdsettelsen dobbelt så høy som ved forrige emisjon i mars i år. Da var prisingen skrudd opp åtte ganger på like mange måneder.

Blant investorene som har vært med en stund er hiphop-guru Snoop Dogg og hans investeringsselskap Casa Verde Capital, som var med på en kapitalinnhenting på totalt 15 millioner dollar i 2019.

Det var også basketballstjernen Kevin Durant, Sinai Ventures og grunnleggerne av det nå børsnoterte matleveringsselskapet DoorDash.

Les også

Jay-Z lanserer eget cannabismerke

Snoop Dogg har også skutt inn kapital i den siste emisjonen, sammen med blant andre det velkjente hedgefondet Tiger Global.

I april i år meldte Crunchcase at 357 millioner dollar var pumpet inn i cannabis-selskaper så langt i 2021. Det ble samtidig vist til estimater om at cannabis vil bli en industri verdt 100 milliarder dollar i USA innen 2030.

På spørsmål fra Techcrunch om en børsnotering nå er aktuell for Dutchie, svarer Lipson:

– Vi ser alltid på alle muligheter.

Publisert: