Jurassic World snapper kinotronen fra Top Gun

Mynt klinger i billettkassen for filmen «Jurassic World: Dominion», som har hanket inn 143 millioner dollar på åpningshelgen i USA.

DRØMMESTART: Skuespillerne Bryce Dallas Howard og Chris Pratt kan glede seg over en svært god åpningshelg. Her deltar de på filmens premiere i Los Angeles i California.
Publisert: Publisert:

Den tredje og siste filmen i Jurassic World-trilogien har hatt premiere på flere kinoer rundt om i verden denne helgen, deriblant i Norge og USA.

Til tross for dårlige anmeldelser, er «Jurassic World: Dominion» i ferd med å få inn hele 143 millioner dollar i billettinntekter under åpningshelgen i USA, estimerer Comscore Inc, ifølge Bloomberg.

Det tilsvarer rundt 1,37 milliarder kroner med dagens kurs.

Nest største åpningshelgen i USA

Hele 10,8 millioner filmgåere har tatt turen for å se filmen, noe som utgjør hele 66 prosent av kinopublikumet i USA denne helgen, skriver CNBC.

Med det overtar Jurassic-filmen plassen på toppen av pallen over de mest billettinnbringende filmene i USA fra «Top Gun: Maverick», som den siste tiden har hatt topplasseringen.

Ifølge Bloomberg sørger disse billettinntektene for at «Jurassic World: Dominion» kan notere seg den nest største åpningshelgen i USA så langt i 2022. Bare Walt Disney-filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness har gjort det bedre.

Også internasjonalt har billettinntektene rent inn siden filmen startet å rulle på kinolerretene tidligere denne måneden. Totalt kan filmen notere seg billettinntekter på like under 390 millioner dollar, ifølge CNBC.

På topp også i Norge

På norske kinoer har «Jurassic World: Dominion» fredag og lørdag spilt inn nesten 5 millioner kroner brutto, som utgjør like over 34.000 billetter, opplyser United International Pictures (UIP), som distribuerer filmen i Norge, til E24.

– Filmen ligger på topp for helgen, godt over suksessen «Top Gun: Maverick», som riktignok inne i sin tredje spilleuke, skriver Una Berg i UIP i en SMS.

I Norge hadde «Dominion» årets femte beste åpningsdag, men ligger foreløpig an til å ende med en åpningshelg under de to foregående «Jurassic World»-filmene, som hadde premiere i henholdsvis 2015 og 2018.

– Siden dette er siste kapittel i triologien, som i tillegg trekker inn «Jurassic Park»-universet, kunne man håpt at «Dominion» ville levere noe bedre enn «mellometappen» Fallen Kingdom for eksempel, skriver Berg.

Publisert: