Røkkes grønne selskaper slår seg sammen

Aker Offshore Wind, Aker Clean Hydrogen og Aker Horizons slår seg sammen.

Aker Horizons er investeringsselskapet som forvalter Kjell Inge Røkkes grønne satsinger.
Publisert: Publisert:

Kjell Inge Røkke-grepet tas for å skaffe penger til fremtidige fornybarprosjekter, og for å slå sammen kompetansen som er bygget i de ulike selskapene, forklarer mediesjef Ivar Simensen i Aker Horizons til E24.

– Det er ikke så lenge siden disse selskapene ble børsnoterte. Hvorfor slår dere disse selskapene sammen så tidlig?

– Transaksjonene er motivert av det vi mener er det beste oppsettet for fremtiden. Sammenslåtte selskaper gir en større sjanse for å lykkes og skape verdier for aksjonærene.

Les også

Aker-sjef Øyvind Eriksen tjente 30,5 millioner i 2021

Fornybarmarked i stadig endring

Dette ønsker Aker å gjøre med de grønne selskapene:

  • Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind går inn i Aker Horizons.
  • De to førstnevnte selskapene vil bli heleid av Aker Horizons.
  • Aker Offshore Wind og Aker Clean Hydrogen vil legge til rette for senere sammenslåing mellom Aker Offshore Wind og Mainstream Renewable Power.
  • Aker Horizons selger porteføljeselskapet Rainpower Holding til Aker Solutions for inntil 150 millioner kroner.

– Man kan si at fornybarmarkedet er i stadig endring, og at det er aksje- og finansmarkedene også. Dagens transaksjoner er det vi mener er riktig oppsett nå, sier Simensen.

Les også

Røkkes Aker Horizons selger seg ut av Rec Silicon for milliardbeløp

Trekantfusjon

Aksjonærene i Aker Clean Hydrogen vil motta 0,2381 vederlagsaksjer i Aker Horizons, mens aksjonærene i Aker Offshore Wind vil motta 0,1304 vederlagsaksjer i Aker Horizons.

Dette er basert på et volumvektet gjennomsnitt de siste 30 dagene, og tilsvarer en kurs på 3,01 kroner per aksje for Aker Offshore Wind, og 5,49 kroner for Aker Clean Hydrogen.

Aker Clean Hydrogen-aksjen sluttet på kurs 4,702 kroner på Euronext Growth tirsdag, mens Aker Offshore Wind ble sist omsatt på 2,812 kroner per aksje.

I trekantfusjonen mellom Aker Horizons, Aker Offshore Wind og Aker Clean Hydrogen vil aksjonærene i Aker Offshore Wind og Aker Clean Hydrogen motta totalt opptil 80.612.586 vederlagsaksjer i Aker Horizons, som utgjør 13,22 prosent av Aker Horizons nåværende totale utestående aksjer.

Les også

Japansk gigant går inn med 5,5 milliarder i Aker Horizons-selskap

Hentet inn Slyngstad til gigantsatsing på forvaltning

Aker Horizons er investeringsselskapet som forvalter Kjell Inge Røkkes grønne satsinger.

Det var sommeren 2020 at havvind og karbonfangst ble skilt ut fra oljeservicekonsernet Aker Solutions, og ble til børsnoterte Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture. Aker Horizons er også hovedaksjonær i børsnoterte Aker Clean Hydrogen samt i vindkraft-selskapet Mainstream Renewable Power, og tidligere Rec Silicon før de forrige uke meldte at de selger seg ut.

I desember 2021 ble det også kjent at tidligere oljefond-sjef Yngve Slyngstad vil lede Aker Asset Management, en separat virksomhet med Aker og Aker Horizons som fødselshjelpere og eiere. Ambisjonen er å etablere en kapitalforvalter for grønne investeringer som på sikt vil ha en portefølje på 100 milliarder euro.

– Transaksjonene som ble kunngjort i dag styrker Aker Horizons’ evne til å starte de store grønne energi- og grønne industriprosjektene som Aker Asset Management ønsker å investere i, sier Slyngstad i meldingen onsdag.

Publisert: