Sju søknader til insentivordningen – ber om 99 millioner kroner

Norsk filminstitutt har mottatt sju søknader til insentivordningens søknadsrunde for 2023. To spillefilm- og fem serieproduksjoner søker om 99,5 millioner kroner.

Norsk filminstitutt har mottatt sju søknader til insentivordningens søknadsrunde for 2023 for to spillefilm- og fem serieproduksjoner.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I alt oppgir søkerne at de vil bruke 442 millioner kroner på produksjon i Norge, skriver Norsk filminstitutt (NFI) i en pressemelding.

Til sammen er det søkt om 99,5 millioner kroner for to spillefilm- og fem dramaserieproduksjoner. Av disse er to finansiert av amerikanske strømmeselskaper.

Ifølge NFI er de øvrige finansiert av en amerikansk «major film studio», en amerikansk independent, en flernasjonal finansiering og de resterende er nordisk/europeisk finansiert.

Potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner er på 100 millioner kroner. Ordningen gir opptil 25 prosent refusjon til store internasjonale film- og serieproduksjoner som skal produseres helt eller delvis i Norge.

På søkerlisten står TV-serien «Succession», der deler av den fjerde sesongen skal spilles inn i Norge. Serien, som blant annet fikk 25 nominasjoner i Emmy-utdelingen, har søkt om 14 millioner kroner. Serien er et satirisk drama om en rik og hensynsløs familie på toppen av et medieimperium.

Også serien The Last Of Us, basert på det populære Playstation-spillet fra 2013, står på listen. De ber om 1,9 millioner kroner.

De øvrige som har søkt er seriene Wisting (50 millioner kroner), So long Marianne (10 millioner), Smugleren (9 millioner) og spillefilmene Thug (7,6 millioner) og The George (7,2 millioner).

Hvilke prosjekter som blir tilbudt refusjonsramme – vil bli avgjort i slutten av januar.  

Publisert: