Nordic Choice varsler masseoppsigelser med mindre permitteringsordningen forlenges

I et brev til regjeringen skriver Petter Stordalens Choice at de må sette i gang «en større nedbemanningsprosess» dersom permitteringsordningen ikke utvides.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det skriver Dagens Næringsliv.

Brevet er ifølge avisen signert HR-sjef Karin Sjögren i hotellkjeden, og er en del av en korrespondanse der Choice har bedt om et møte for å drøfte permitteringsordningen.

Regjeringen har forlenget permitteringsordningen til utgangen av oktober, men flere krever nå at denne blir forlenget ut året.

Choice har fått tilbud om å møte arbeids-og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen 31.august. Ifølge brevet fra Choice til regjeringen er dette imidlertid for sent.

«Jeg ønsker å poengtere at vi nå dessverre tvinges til å igangsette en større nedbemanningsprosess med start 1. august ettersom regjeringen har valgt å ikke utvide permitteringsordningen. Vi forventer at oppsigelser blir gitt innen utgangen av august,» skriver HR-sjefen i brevet, som DN har fått innsyn i.

Choice-sjef Torgeir Silseth sier torsdag at de foreløpig ikke har regnet på hvor mange stillinger de må kutte, men at det kan dreie seg om rundt 1.000.

Han har også tidligere varslet at hotellkjeden blir nødt til å ta grep dersom permitteringsordningen ikke utvides til 52 uker.

Hvis ikke så må vi gå til mange oppsigelser som vi mener er premature. Vi tror vi kommer til å være mye senere i gang enn de andre store delene av næringslivet som var rammet, sa Silseth til E24 tidligere i juni.

Uttalelsen kom etter at Choice sammen med Thon Hotels, Scandic og Ferstningshotellene sendte et brev til regjeringen.

Også her slo hotell-lederne fast at det kommer oppsigelser i løpet av sommeren dersom regjeringen ikke tar grep.

Publisert: