Det er ett av flere punkter de fire opposisjonspartiene på Stortinget er blitt enige om i forbindelse med at de denne uken skal legge frem sine alternative statsbudsjetter.

Gjennom dem redegjør partiene for hvordan de ville styrt landet og forvaltet budsjettmilliardene hvis de hadde sittet ved roret.

Minste felles multiplum

Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet har funnet et slags minste felles multiplum i de fire budsjettene og sett at de i hvert fall kan være enige om å forbedre Boligsparing for ungdom, øke rammene for individuell pensjonssparing, opprette et forskningsfond på 100 milliarder kroner og gjøre en rekke mindre grep for frivillig sektor.

De berører også så vidt norsk helse— og klimapolitikk - selv om de store politiske spørsmålene fortsatt ikke er avklart.- Men vi er allerede nå, før valget neste år, enige om mer enn de rødgrønne partiene var før valget i 2005. I tillegg til dette kan du regne med at våre representanter i fagkomiteen vil komme ytterligere enighet, sier finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner i Høyre til NTB.