«Innstrammingstiltakene er mislykket», «Ingen kutt» og «Cameron har slaktet Storbritannia», sto det å lese på demonstrantenes bannere da de marsjerte forbi parlamentarikernes bygninger.

"Usosial atferd"

Kuttene er vedtatt for å få ned britenes omfattende budsjettunderskudd, som er i ferd med å føre landet opp i alvorlig gjeldstrøbbel.

Demonstrantene krevde også at statsminister David Cameron gjør mer for å skape større vekst i Storbritannias økonomi.

Politiet i London opplyste at de hadde håndtert noen tilfeller av «usosial atferd» som oppsto da anarkistgrupper brøt ut og startet sine egne aksjoner utenfor McDonald's og Starbucks i Londons hovedgate Oxford Street.

100 000 i gatene

Ifølge arrangørene hadde politiet sagt at 100.000 mennesker deltok i demonstrasjonen, melder nyhetsbyrået AFP.

— Dette er ikke en krise som kommer til å løse seg selv ved hjelp av kutt. Vi opplever nå vår andre resesjon på kort tid, og vi er her i dag for å vise at vi ikke holder det ut lenger, sa den 19 år gamle demonstranten Jonathan om regjeringens kuttpolitikk.

Storbritannia kom seg ut av en dyp økonomisk nedgangsperiode mot slutten av 2009, men falt tilbake i resesjon mot slutten av fjoråret. Resesjon er definert som fall i et lands bruttonasjonalprodukt i to eller flere kvartaler på rad.

Også i andre britiske byer var det storstilte protestaksjoner lørdag. (©NTB)