I dag fyller Occupy Wall Street bevegelsen ett år, men markeringen ble flauere enn okkupantene hadde lovet. Det ble ingen menneskevegg som stanset Wall Street.

— Vi er neglisjert av mediene, men vi lever i beste velgående i mange ulike grupper. Vi er kommet for å bli. Vi slår tilbake mot grådighetskulturen, sier Elisabeth Koechlin entusiastisk.

Hun var en av de mange hundre demonstrantene som i morgentimene hadde tatt turen ned til Wall Street. Her møtte de et enormt politioppbud.

Møtt av politiet

Det var flere politifolk enn demonstranter flere steder. En lang rekke gater var sperret av. Folk som skulle til jobben måtte vise ID for å slippe inn. Når demonstrantene forsøkte å sperre trafikken, kom store politistyrker og tvang dem til å fjerne seg.

Målet, som var å lage en menneskevegg som skulle stanse Wall Street, lyktes de ikke å oppnå.

For ett år siden startet Occupy Wall Street bevegelsen som en protest mot grådighetskulturen i USA.

Den fikk betydelig støtte og sympati. I nesten alle større amerikanske byer var det plasser eller torg som ble okkupert av demonstranter som bodde i telt.

Men nå er teltleirene revet og i ulike politiaksjoner er mer enn 7000 personer blitt arrestert det siste året.

Massearrestasjoner

I New York ble i underkant av 100 arrestert i løpet av helgen. Det er ennå ukjent hvor mange som ble arrestert i morgentimene her i New York. Men flere demonstranter ble arrestert like utenfor børsen. Både ved partilandsmøtene i høst og NATOs toppmøte i vår klarte ikke Occupy-bevegelsen å mobilisere det antallet den hadde forespeilet seg. Mange mener derfor at den nå har brust fra seg, men Koechlin og mange av aktivistene hevder at den fortsatt lever.

I løpet av helgen var det en tre dagers jubileumsmarkering i New York. I forbindlese med den ble et mindre antall personer arrestert da en gruppe demonstranter forsøkte å marsjere til Zuccotti Park som i fjor var demonstrantenes hovedkvarter. Den er nå nær avsperret for at den ikke skal bli okkupert på nytt.