— Både innleie av fly og Parats «enmannsstreik» påvirket dessverre resultatet i altfor stor grad, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding, skriver Aftenposten.no.

Disse ekstraordinære kostnadene bidro til at Norwegian fikk et resultat før skatt på minus 137 millioner kroner andre kvartal i år, mot 277 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 85 millioner kroner, sammenlignet med 446 millioner kroner i pluss andre kvartal i fjor.

Les også:

— Store ekstraordinære kostnader

— Andre kvartal er karakterisert av sterk vekst og høy fyllingsgrad, og påvirket av signifikante, ekstraordinære kostnader, en svak valutakurs og høye oljepriser, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

I tillegg kostet Parat-streiken tidligere i år selskapet 100 millioner kroner i inntektstap.

— Kvartalstallene avspeiler også denne gangen Norwegians vekststrategi og mål om å fylle alle de nye setene. Selv med betydelige kostnader til oppbygging av langdistanseoperasjoner og høyere kostnader på grunn av en svak norsk krone, går enhetskostnadene ned, og sikrer selskapets konkurransekraft, skriver selskapet i en pressemelding.

Sterk passasjervekst

Norwegian har satt syv Dreamliner langdistansefly i drift i løpet av det siste året.

Fyllingsgraden i Norwegians fly har økt med tre prosent siden andre kvartal i fjor, og er nå på 80 prosent.

Lavprisselskapet hadde 6,4 millioner passasjerer andra kvartal, noe som er en økning på nær 900.000 passasjerer fra samme periode i fjor. I første kvartal 2014 fraktet Norwegian 4,9 millioner passasjerer.

- Sterk internasjonal ekspansjon

De siste tre månedene har omsetningen vært på 5043 millioner kroner, en oppgang fra 4.012 millioner kroner andre kvartal i fjor.

— Av våre 417 ruter når nå over halvparten av disse i sin helhet utenfor Norges grenser, noe som illustrerer en betydelig internasjonal ekspansjon det siste året. Samtidig har vi greid å kutte kostnadene, noe som er helt nødvendig i en så konkurranseutsatt global branse som luftfarten, sier Kjos.

I første kvartal i år tapte flyselskapet 813 millioner kroner. Vinterens Dreamliner-kaos fikk deler av skylden. I første kvartal hadde resultat før skatt falt fra 160 millioner kroner i minus 813 millioner kroner i minus.