Statoil: - Ønsker snarlig løsning på konflikten

Det går mot full produksjonsstopp i Nordsjøen. Statoil kan gå på milliardtap.

Publisert Publisert

Konsernsjef Helge Lund legger her frem Statoil sitt resultat for første kvartal i år. Helårsresultatet kan bli kraftig påvirket dersom produksjonen må stenges neste uke. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpics

  • Bolghaug
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den betente situasjonen mellom arbeidstakere ogarbeidsgivere i oljebransjen toppet seg i går, da Oljeindustriens landsforening(OLF), som representerer arbeidsgiverne, meldte at de fra natt til tirsdag vilstenge all produksjon på norsk sokkel. Dette var et svar på den 12 dager langestreiken blant oljearbeiderne i Nordsjøen.

Les også

Stanser norsk oljeproduksjon neste uke

Eneste virkemiddelsom er igjen

– Vi støtter OLF, men samtidig ønsker vi selvfølgeig en så rask løsningsom mulig, sier Bård Glad Pedersen, pressetalsmann i Statoil.

Akkurat som OLF uttalte i går, mener Statoil at å stenge nedall produksjon nå er det eneste virkemiddelet man sitter igjen med for åframprovosere en løsning.

– Det er blitt gitt gode tilbud til oljearbeiderene fra OLF, bedre ennhva andre yrkesgrupper i Norge har fått. Når situasjonen er så fastlåst som dener, er dette et vi

Bård Glad Pedersen, talsmann for Statoil forteller at oljegiganten håper på en rask løsning. Foto: Ole Jørgen Bratland / Statoil

rkemiddel som tas i bruk, sier talsmannen for Statoil.

Statoil-eier: –Utenkelig å stenge norsk sokkel

Det paradoksale er at Statoils største eier, Olje— ogenergidepartementet, i går uttalte, via olje og energiminister Ola Borten Moe,at det er utenkelig å stenge ned norsk oljeproduksjon.

– Vi ønsker ikke å kommentere ministerens uttalelser, er svaretfra Statoil når Aftenposten spør om hva selskapet tenker om at deres størsteeier er uenig med dem selv.

Den norske stat eier 67 prosent av alle Statoil-aksjene. Deter Olje- og energidepartementet som står som eier.

Bekymret for Norges omdømme

En av bekymringene til Olje- og energiministeren er at enlockout vil skade Norges omdømme som en stabil og troverdig tilbyder av olje oggass.

– Det er klart at dersom produksjonen blir stengt vil detteha store kostnader, både for Norge og for oljeprodusentene selv, sier Bård GladPedersen i Statoil.

Den norske oljegiganten taper selv 520 millioner i inntekterfor hver dag produksjonen er stengt. Til sammenligning koster streiken dem nå omlag 150 millioner.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Vi mener alvor!

  2. Oljearbeiderne truer med rettssak for pensjonen

Bård Glad Pedersen, talsmann for Statoil forteller at oljegiganten håper på en rask løsning. Foto: Ole Jørgen Bratland / Statoil