Med Fidelio SoundSphere kaster Philips seg på AirPlay-bølgen.

Apples nye standard for trådløs overføring av musikk over hjemmenettverket fra din iPhone, iPod eller iPad, til AirPlay-kompatible anlegg eller høyttalere som Philips veldreide Fidelio SoundSphere.

AirPlay kan rett nok også overføre bilder og video til 2. generasjons Apple TV, men dette produktet er ikke tilgjengelig i Norge. I alle fall ikke i norske butikker.

Philips Fidelio SoundSphere handler uansett om lyd, og muligheten for enkelt og trådløst å nyte favorittmusikken. Enten den ligger lagret iTunes på PC-en eller Mac-en, på iPhonen-en, eller en annen iOS-terminal.

Du kan også streame online-musikktjenester som Spotify og Wimp fra din iPhone/iPad/iPod.

Lyddesign

Lyden ligger i designet hevder Philips, og påstår at den rundtstrålende og "flytende diskanten" bidrar til et dypere og større lydbilde.

Skjønt noe mer om teknsike spesifikasjoner er Phillips forleløpig svært så sparsomme med. Ikke en strømkabel å se på pressebildene til tross, vi anntar at de nødvendige innebygde forsterkerne ikke er batteridrevne?

Stiv pris?

Philips Fidelio SoundSphere vil være tilgjengelig i mai, og estimert pris er 799 Euro. I Norge får vi opplyst at prisen vil bli småstive 8000 kroner. Ikke akkurat noe utpreget billigsystem dette her altså.

Til sammenligning koster B&Ws nye og AirPlay-komaptible versjon av høyttalersystemet 4998 kroner: