Denne gangen gikk det i første omgang ut over selgeren av en nesten ny og lekker Audi A6 med en anslått verdi på 567.648 kroner.

De involverte i denne handelen skal ha vært en 51-åring, som for tiden soner to års fengsel for momsbedragerier, og en 27-åring som har en lang yrkeskarrière som bilsvindler bak seg.

Prisen kjøperne betalte var omtrent det du må ut med for å kjøpe en runde med syv halvlitere med øl til dine venner en fredagskveld på byen.

Påførte nuller

Det var i juli i år at en mannen fikk avtale om salg av bilen på plass kort tid etter at bilen var lagt ut for salg. En 51 år gammel mann tok kontakt og sa han skulle kjøpe bilen som firmabil. Avtalt pris var 545.000 kroner, men kjøperen sa han trengte litt tid til å skaffe penger. 28. juli fortalte han at pengene var sendt til selgerens konto, og samme dag skulle han få bilen overlevert.

51-åringen viste fram kopi av en kvittering for innbetaling av den avtalte kjøpesummen og fikk overta bilen. Det var bare en ting selgeren av Audien ikke visste: På kvitteringskopien var det påført tre ekstra nuller.

Dagen etter sjekket den uhelidige bilselgeren kontoen. Der var det bare kommet inn skarve 545 kroner, men det var uklarhet rundt hvem betaleren egentlig var. Nå begynte han å ane uråd, og kontaktet Biltilsynet.

27-åringen er en bedrager med en enkel metode.
Politiadvokat Anne Cathrine Aga

Fikk ikke omregistrert

Hos Biltilsynet på Risløkka stod i samme øyeblikk den 27 år gamle bilsvindleren og hans far — 51-åringen - hvor de var i ferd med å omregistrere bilen etter at bilen angivelig var videresolgt til faren.

27-åringen er personlig konkurs, og kan ikke eie noe som helst før kreditorene tar det.

Den uheldige Audi-eieren kastet seg i bilen, men nådde ikke fram før de nye eierne var forsvunnet med bilen, men uten at de hadde fått omregistrert kjøretøyet. De hadde ikke penger til omregistreringen.

Tok arrest

Audi-eieren måtte bruke andre metoder for å få tilbake bilen som var solgt til spottpris. Han kontaktet advokat, og de fikk medhold i kravet om å ta arrest i bilen hos byfogden i Oslo 3. august i år, men bilen var og ble borte inntil saken begynte å rulle igjen denne uken.

27-åringen hadde da solgt Audien videre til en ny eier for 250.000 kroner. Men da eieren dukket opp hos Biltilsynet tirsdag denne uken, gikk alarmen. Istedenfor å få lovlig vognkort på bilen, kom namnsmannen og beslagla Audien, som nå vil komme tilbake til sin opprinnelige eier.

Pengene er borte

Den siste kjøperen har betalt 250.000 kroner for bilen. Da han kjøpte Audien og møtte 27-åringen, som kaller seg mellommann for bilsalg, var kameraten hans tilstede. Han var også interessert i ny bil. 27-åringen solgte ham en annen Audi.

Etter nærmere undersøkelse viste det seg at denne bilen befant seg hos en bilselger i Drammen, og der nektet de ethvert kjentskap til bilsalget.

Begge disse to betalte inn tilsammen over 400.000 til en konto før helgen. Pengene var borte fra konto allerede på mandag. Onsdag politianmeldte de to 27-åringen til tross for at muntlig skal ha lovt å betale pengene tilbake.

27-åringen venter tiltale

27-åringen ble allerede i fjor siktet for seks nye forhold som gjelder bilbrukstyverier, underslag og bedragerier. Det bekrefter politiadvokat Anne Cathrine Aga i seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

- 27-åringen er en bedrager med en enkel metode, og det er leit at han holder på. Metoden er jo alltid den samme. Det føyes på tre nuller på kvitteringen ved hans bilkjøp. Jeg vil oppfordre folk til å være forsiktige og sjekke at penger kommer inn på kontoen før de gir fra seg bilen, sier Aga.

- Det er jeg som er lurt

Aftenposten.no.no har vært i kontakt med 27-åringen, som påstår seg helt uskyldig i hele saken.

— Det er jeg som er lurt, sier han og mener det er 51-åringen som har lurt ham.

— Jeg har sluttet med rampestreker. Hvis det hadde vært mine rampestreker, ville bilen vært borte, sier han.

Ap.no har vært i kontakt med 51-åringens advokat. Han opplyser at hans klient soner dommen for momsbedragerier, og er ukjent med biltransaksjonen. 27-åringens advokat Morten Furuholmen kjenner ikke til de nye anmeldelsene mot klienten.