Witzøes restaurantdrift med underskudd etter oppussing i 2020

Driftsselskapet for restauranten på Solsiden i Trondheim brukte corona-året på oppussing og nyåpning.

Gustav Magnar Witzøe er ifølge skattelistene Norges rikeste, og eier blant annet flere selskaper som driver med restauranter i Trondheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Resultatet for 2020 endte med 3 millioner kroner i underskudd for Extra 127 AS, som er deleid av laksearving Gustav Magnar Witzøe.

Selskapet står bak driften av et restaurantlokale på Solsiden i Trondheim, som inntil i fjor vår hadde huset restauranten Nordøst Food & Cocktails i fem år.

Sammen med Witzøe eies selskapet av daglig leder Heidi Gjerdrum, som tiltrådte stillingen på starten av nyåret 2020. Hun opplyser at hun har kjøpt seg inn til 50 prosent eierskap i selskapet.

– Jeg ble kontaktet av styret rett før pandemien, for å komme inn og kikke på driften. De var åpne for å prøve nye ting, og da hadde jeg lyst å prøve noe som var min greie, forteller Gjerdrum.

Pusset opp for tosifret millionbeløp

Nedstengningen 12. mars ga selskapet god tid til å planlegge, og eierne valgte å gå for en fullstendig omprofilering av restauranten, med tilhørende totalrenovering og oppgradering av arealet. I november 2020 åpnet meksikanske Héctor på samme sted.

Selskapet investerte et tosifret millionbeløp i oppgraderingen, sa Gjerdrum til Trd.by, en opplysning hun bekrefter overfor E24.

– Det var verdt hver en krone. Åpningen gikk bra, selv om det var i en periode med mye restriksjoner, sier hun.

Les også

Gustav Magnar Witzøe økte formuen med 19 milliarder i 2019

Inntektene for 2020 ble beskjedne 8,5 millioner kroner, sammenlignet med like over 26 millioner kroner i 2019.

– Det har vært lite drift. Nordøst hadde åpent på starten av 2020, og så åpnet vi Héctor i november, med halvannen måned drift frem til jul, sier Gjerdrum.

Samtidig har selskapet mottatt 248.000 kroner i den offentlige kompensasjonsordningen for tapt omsetning.

Selskapet har selv skutt inn over 11 millioner kroner i egenkapital, og står oppført med 9 millioner kroner i gjeld.

– Den første helgen uten restriksjoner var den vi hadde nå. Vi er veldig takknemlige overfor publikum i Trondheim, som har gitt gode tilbakemeldinger og vi har hatt det så fullt som vi kan ut fra restriksjonene, sier Gjerdrum, som sier hun venter lysere lesning i neste års regnskap.

Les også

Dette er laksearvingens nyeste millionglis

Norges rikeste

Laksearving Gustav Magnar Witzøe fikk ved slutten av 2011 overført bortimot samtlige aksjer i lakseselskapet Salmar fra sin far, Gustav Witzøe.

I 2019 hadde laksearvingen en formue på drøye 20 milliarder kroner ifølge skattelistene, og rykket dermed forbi Kjell Inge Røkke på toppen.

Witzøe junior står også oppført som daglig leder i morselskapet GMW Venture og utleieselskapet Solsiden AS, som fremleier flere av lokalene på Solsiden til restaurant-rekken.

Gustav Magnar Witzøe har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Publisert: