Gitarlegende John McLaughlin raser mot Norwegian: – Verste flyselskap noensinne

John McLaughlin oppfordrer alle musikere om å holde seg unna Norwegian.

SINT PASSASJER: Jazzmusikeren John McLaughlin var alt annet enn fornøyd etter at flyturelskapet.
  • Maria Støre
  • Anna Tørmoen
Publisert: Publisert:

Musikeren John McLaughlin (80) skulle reise hjem fra Moldejazz, hvor han var en av headlinerne på festivalen.

Han skal ha opplevd at hans gitar, som han hadde pakket i en såkalt soft-bag, ble kastet inn i lasterommet sammen med all den andre bagasjen.

På Twitter går han hardt ut mot flyselskapet, og advarer andre musikere som skal reise med instrumentene sine.

– Musiker advarsel! Unngå Norwegian airlines! Det verste flyselskapet noensinne.

– Selv når du prøver å kjøpe et sete for gitaren din ved billettdesken, nekter de. Gitaren min, i en soft bag, ble bare kastet inn sammen med resten av bagasjen.

– Aldri igjen!

RASER: – Unngå Norwegian!!!, skriver jazz-legende John Mclaughlin på Twitter.

Musikeren skulle i utgangspunktet reise med SAS, men fikk flyet sitt kansellert, skriver han på Twitter. Da booket han plass på et Norwegian-fly, som var det eneste tilgjengelige.

Der prøvde han å bestille sete inne i flyet til sin gitar, men fikk beskjed om at han kun kunne gjøre dette 48 timer før avreise over telefon.

Norwegian: «Kan ikke si noe»

På sine nettsider opplyser Norwegian at man må bestille et ekstra sete til musikkinstrumentet sitt, minst 48 timer før avgang.

Flyselskapet sier til VG at de ikke kan gå inn på konkrete hendelser uten referansenummer.

– Som med annen spesialbagasje har vi ordninger for hvordan instrumenter kan være med på reisen, og man kan ha med seg instrumentet sitt inn i kabinen eller sende det i lasterommet. Detaljert informasjon om dette finnes på våre hjemmesider. Vi har ikke fått nødvendige referanser og tillatelser til å undersøke hva hendelsesforløpet har vært i dette tilfellet, og kan derfor ikke si noe om saken dere viser til, skriver Norwegian i en e-post til VG.

Kjent musiker

McLaughlin er en kjent britisk jazzmusiker, som har hatt en lang og innflytelsesrik karriere. Han har blant annet spilt sammen med jazz-legenden Miles Davis.

I 2003, ble McLaughlin listet som en av de hundre beste gitaristene gjennom tidene av Rolling Stone Magazine.

LANG KARRIERE: McLaughlin har vært aktiv siden 60-tallet og opptrådte nylig på Moldejazz. Dette bildet er fra en festival i Sveits i år.
Publisert: