Resultathopp for PGS

Seismikkselskapet melder om sikring av to «betydelige kontrakter».

PGS har en markedsverdi på fire milliarder kroner.
Publisert: Publisert:

Oslo Børs-noterte PGS fikk et resultat før skatt på 28 millioner dollar i andre kvartal, opp fra minus 23,5 millioner dollar i samme periode året før, ifølge kvartalsrapporten lagt frem torsdag morgen.

Inntektene endte på 274 millioner dollar i årets periode, mot 186 millioner dollar i samme periode i fjor.

– Vi fortsetter å se et bedret seismikkmarked. Vi leverer de nest høyeste kvartalsvise inntektene siden fjerde kvartal 2014 og en positiv inntjening for kvartalet, kommenterer PGS-sjef Rune Olav Pedersen.

Seismikkselskapet melder samtidig at det er tildelt to «betydelige kontrakter» i Asia-Stillehavet.

En av kontraktene er en 3D-undersøkelse i Indonesia av et ikke-navngitt «stort oljeselskap», mens den andre kontrakten er for 4D-innhenting i utenfor Australia av et ikke-navngitt «internasjonalt energiselskap».

Venter byks

PGS har slitt med tung gjeld og svake markeder, men hentet i mai inn 800 millioner kroner – og fikk dermed orden på noe av gjeldstrøbbelet.

Kapitalinnhentingen krympet gjelden og fikk flere analytikere til å bli mer optimistiske til det pressede seismikkselskapets utsikter.

Pareto Securities tok tidligere i juli opp dekning på aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 12 kroner.

– Med økende overbevisning om en flerårig oppgangsperiode og skipseiere som ventes å ta en stor andel i verdiskapningen fremover, ser fremtiden lysere ut for PGS. Kombinert med kapitalinnhentingen i år har selskapet også gjenvunnet kontroll over balansen, selv om det fortsatt er en viss restruktureringsrisiko, skrev oljeserviceanalytiker Bård Rosef i meglerhuset.

PGS-aksjen har steget markant i år til en kurs på 6,175 kroner.

Storgevinst i PGS: – Shortskvis

Presset marked

Selskapet sliter i et presset seismikkmarkedet, preget av overkapasitet og mange båter som står uten arbeid, men flere aktører venter en opptur i kjølvannet av oljeprishoppet i år.

Konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS uttalte i juni at selskapet fortsatt ser en bedring i markedet. Han peker på «betydelige ettersalg» og at investeringene seismikk øker igjen.

Markedsverdien til PGS er på fire milliarder kroner.

Aksjen var den tredje mest kjøpte hos nettmegleren Nordnets kunder i juni.

Publisert: