British Airways truer med Heathrow-reduksjon

IAG, som eier British Airways, Aer Lingus og Iberia, protesterer kraftig mot varslede avgiftsøkninger ved London Heathrow Lufthavn.

Et fly av typen Airbus 319 fra British Airways letter fra London Heathrow Lufthavn i mai, 2021.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Flyselskapet British Airways kan komme til å flytte kapasitet bort fra London Heathrow dersom lufthavnen får lov til å øke passasjeravgiften med 50 prosent, skriver The Guardian.

IAG-sjef Luis Gallego sa på en luftfartskonferanse i London at selskapet ikke vil være alene om å kunne flytte virksomheten andre steder.

– Heathrows ledende posisjon er ikke uunngåelig. Realiteten er at over 40 prosent av dem som bruker Heathrow er passasjerer som skal videre og som enkelt kan reise via andre, mer konkurransedyktige knutepunkt, sa Gallego.

Les også

Dobbelt så mange reiste gjennom Avinors flyplasser i oktober

Britiske luftfartsmyndigheter godkjente i forrige måned et forslag som innebærer en økning i landingsavgiftene ved Heathrow fra 22 pund til mellom 24,50 og 34,40 pund per passasjer over de neste fem årene.

Toppsjef i den internasjonale luftfartsbransjeforeningen IATA, tidligere IAG-sjef Willie Walsh, la til at britiske luftfartsmyndigheter lot Heathrow «skyte alle i foten».

– Ved å øke avgiftene til et såpass høyt nivå så presser man faktisk folk bort fra Heathrow, noe som vil betydelig undergrave gjenreisningen av bransjen i Storbritannia, sa Walsh.

Les også

Første USA-fly med SAS etter nye reiseregler: – Godt å være her

Heathrow Lufthavn har tapt 3,4 milliarder pund i løpet av coronapandemien, ifølge The Guardian. Trafikken via flyplassen er fortsatt under halvparten av nivået før pandemien.

Heathrow Lufthavn har ikke mottatt noen form av statlig støtte under pandemien, og de økte avgiftene vil finansiere investeringer som kommer reisende til gode, ifølge en talsperson for flyplassen.

Publisert: