Det brøt ut opptøyer mellom sikkerhetspersonell og kunder ved morgengry fredag 13. januar. Flere av kundene hadde ventet hele natten i kulden for å være først til å sikre seg en ny iPhone 4S. De ble rasende da det ble annonsert at salget var utsatt, skriver Reuters.

Rå egg og slagsmål

Flere kastet rå egg på butikkens fasade, og politiet holdt tilbake de argeste kundene.

— Vi er sultne og kalde og de sa at de ikke vil selge. Hvorfor, hvorfor? sier en mann oppgitt til Reuters.

— Flere sloss og mange ble skadd. Politiet begynte å slå menneskene som hadde møtt opp, sier Huang som hadde møtt opp for å kjøpe en telefon til sin kjæreste til Reuters.

Fredag er den store lanseringsdagen for telefonen i Kina. I flere av landets butikker er telefonen allerede utsolgt.

På grunn av den voldsomme menneskemengden som hadde møtt opp i ved den største butikken i Beijing turde ikke Apple åpne opp for salg av sikkerhetshensyn overfor ansatte og kundene.

Vil kun selges på nett

Ved andre Apple-butikker i Beijing gikk salget som normalt, skriver Bloomberg. I Xidan-distriktet sikret 1000 personer seg muligheten til å kjøpe maks to telefoner hver. Også i Shanghai foregikk salget uten problemer, og telefonen ble umiddelbart utsolgt.

— Telefonen vil ikke legges ut for salg i våre butikker i Shanghai og Beijing for øyeblikket, men det vil være mulig å kjøpe telefonen på nett, sier Apple i en pressemelding.

Apple har mer enn 300 butikker på verdensbasis, blant annet tre butikker i Shanghai og to i Beijing.