Økonomiansvarlig i et pikekor i Oslo må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for grovt underslag. Vedkommende risikerer inntil seks års fengsel hvis retten kommer frem til at hun har utnyttet sin stilling i koret, som består av flere titalls unge jenter som hver uke samles til sang.

Nå står de ribbet tilbake.

Grovt underslag

Over en toårsperiode skal, ifølge tiltalen, den tiltalte ha overført tilsammen 264.199 kroner fra korets kontoer til private konti. Etter at deler av beløpet ble tilbakebetalt gikk pikekoret med et tap på 175.586 kroner, står det å lese i tiltalen.

I tiltalen står det videre at underslaget anses som grovt «særlig fordi verdien av det underslåtte er betydelig, eller underslaget er forøvet ved brudd på den særlige tillit som fulgte med vedkommendes stilling».

Egenkapitalen borte

Pikekoret står tomhendt igjen. Hele egenkapitalen er borte. Styreleder i pikekoret er innkalt som vitne, men vil ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Forsvarer for kvinnen er Siri Ross Wessel ved advokatkontoret Reiss-Andersen & Co. Wessel sier at klienten ikke har noen kommentar til tiltalen.

Saken skal opp i Oslo tingrett neste uke og det er satt av én dag til saken.